Волинська область: рятувальники проходять державну атестацію

Волинська область: рятувальники проходять державну атестацію

28.01.16 12:55 0 564
У період з 27 по 29 січня у відповідності до ч. 21 ст. 48 Кодексу цивільного захисту та

вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 13.11.2013 р. № 828 «Про затвердження Порядку атестації аварійно-рятувальних служб і рятувальників» на Волині розпочали роботу представники Міжвідомчої комісії з атестації аварійно-рятувальних служб та рятувальників на чолі з начальником відділу організації роботи ЦМАК Центру організації заходів пожежної та техногенної безпеки оперативно рятувальної служби цивільного захисту Управління забезпечення ОРС ЦЗ ДСНС України полковником служби цивільного захисту Олегом Огородніком.

Комісією проводиться перевірка рівня спеціальної та фізичної підготовки рятувальників, обсягу знань і практичних навичок, у тому числі з надання домедичної допомоги, рятувальників Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, державних пожежно-рятувальних підрозділів у містах та райцентрах області. Загалом атестації підлягають 549 фахівців служби цивільного захисту Волинського гарнізону. Заходи відбуватимуться кущовим методом в чотирьох підрозділах: у м. Луцьку на базі частини спеціальної пожежної техніки, в м.Нововолинськ на базі ДПРЧ-5, м.Ковелі на базі ДПРЧ-4 та в м.Камінь-Каширський на базі ДПРЧ-8.

Представники Центрального апарату Державної служби перевірять, зокрема, знання волинськими рятувальниками аварійно-рятувальної справи, тактики ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій, а також визначать придатність кожного з них до виконання завдань за призначенням за станом здоров’я.

По завершенню екзаменування знань та навичок фахівців підрозділів Управління ДСНС у Волинській області буде визначено комплексний рівень їх підготовки та при підтвердженні позитивного результату буде присвоєно кваліфікацію «рятувальник» або «рятувальник ІІІ класу».

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Чернігів: Друге коло ...

КОМЕНТАРІ