Вибираємо диван: якісне рішення для хорошого сну

Вибираємо диван: якісне рішення для хорошого сну

28.01.16 20:39 0 698

Вибір якісного дивана для сну - завдання не з легких! По-перше, він повинен грамотно доповнювати Ваш інтер'єр. По-друге, його габарити повинні відповідати параметрам приміщення. Також варто задуматися: Вам потрібен диван або ліжко, тому що для сну воно підходить більше.
Вибирати диван можна за багатьма параметрами, але найголовніше - Вам повинно бути комфортно на ньому спати. Зупинимося докладніше на параметрах хорошого дивана. Більше інформації ви можете дізнатися на сайті: http://interia.com.ua/.

Яким повинен бути ідеальний диван?

Перерахуємо характеристики, якими повинен володіти хороший диван:

  • Зручність і комфорт. Щоб Ваш сон був здоровим і міцним, Вам повинно бути комфортно на дивані: подбайте про потрібну Вам ступень жорсткості, а також зверніть увагу на наповнювач, тому що від нього залежить багато чого. Заощадивши на купівлі дешевого дивана, Ви зможете нажити собі безліч проблем: від безсоння до болю в спині;
  • Надійність і довговічність. Диван повинен мати досить високий рівень якості збірки, щоб прослужити якомога довше. Вважається, що середньостатистичний диван повинен прослужити не менше шести років, перш ніж відправиться в утиль. Є й такі, які здатні простояти десятки років і залишатися надійними і комфортними;
  • Зручність в експлуатації. Диван повинен добре розкладатися. При покупці обов'язково зверніть увагу на його механізм: він повинен бути досить надійним. Якщо Вам незручно або важко розкладати диван, то краще вибрати який-небудь інший, ніж мучити себе кожен день. Також зверніть увагу на наявність у нього відсіку для білизни;
  • Додаткові опції. Диван може мати ряд додаткових зручностей, наприклад знімні підлокітники, якщо вони Вам заважають. Також виробники намагаються створювати нові технічні рішення для диванів. Як правило, вони відображаються на ціні, але якщо бюджет дозволяє - зверніть увагу на них.

З чого складається диван?

"Нутрощі" дивана грають величезну роль при виборі дивана саме для сну, так як вони забезпечують комфорт і необхідну Вам ступінь м'якості. Дивани випускаються з поролоновим наповнювачем, а також з пружинним каркасом. Що з цього краще - спробуємо розібратися.

Поролонові дивани

 Їх існує невелика кількість. Це пояснюється тим, що цей матеріал зручний, має гіпоалергенні властивості, а асортимент його великий. Недоліками ж поролону є його швидке зношування, недовговічність, і непрактичність. Поролон має властивості просідати, це може негативно позначитися на формі дивана, а значить і на зручність. Крім того, сон на дивані з просілим поролоном може зашкодити Вашому хребту.

Дивани з пружинним каркасом

Якісне рішення для хорошого сну - дивани з пружинним каркасом. Раніше пружинні каркаси не мали конкурентів і були єдиним можливим варіантом наповнення дивана. Потім вже стали з'являтися поролонові аналоги. Але пружинні дивани і по цей день користуються великою популярністю, адже вони досить довговічні, термін їх експлуатації може перевищувати 25 років. А найголовніше - вони більше підходять для сну, володіючи непоганими ортопедичними властивостями. З недоліків дивана можна виділити його шум і невеликий дискомфорт в процесі експлуатації. Пружинні дивани досить жорсткі, але до них легко звикнути, та й спати рекомендується на таких поверхнях з метою підтримки здоров'я Вашої спини. Відзначимо, що сучасні дивани стали шуміти набагато менше: відповідальні виробники піклуються про це і стали поміщати пружину в м'який мішечок. Таким чином, диван не скрипить.

Комбіновані дивани

Останнім часом стали поширені також і дивани з комбінованими матрацами, в яких поєднується пружинний блок і поролоновий наповнювач. Такі дивани зручні, практичні, дуже довговічні і мають гарне співвідношення невисокої ціни і якості. На них добре спати і вони досить надійні.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Лікуємо печінку: що таке ...
Наступна новина: 9 способів збільшити ...

КОМЕНТАРІ