Як вибрати якісний цемент М400 і М500 для приватного малоповерхового будівництва?

Як вибрати якісний цемент М400 і М500 для приватного малоповерхового будівництва?

28.01.16 21:03 0 753

цемент м 400На відміну від будівельних підрядників, які закуповують цемент на заводах або в дилерів / дистриб'юторів виробників у великих обсягах і для певних цілей, індивідуальні забудовники і невеликі будівельні бригади, які виконують будівництво та оздоблення малоповерхових будинків, найчастіше працюють з торговими мережами. Вони купують цемент на локальних ринках, рідше - у оптовиків.

Причому, як правило, вибирається одна марка (клас) цементу для всіх проведених будівельних або оздоблювальних робіт незалежно від умов експлуатації створюваних конструкцій (підземні споруди - напівпідвали, підвали, фундаменти, наземні споруди, кладочні, штукатурні, спеціальні розчини і т. д.).

Тому забудовники та підрядники з невеликими обсягами робіт прагнуть вибрати марку цементу, універсального за призначенням і з добре прогнозованими властивостями в період зберігання, формування розчинних або бетонних сумішей, схоплювання, набору міцності і поведінки в конструкціях при експлуатації.

Вибір марки цементу

Поки, на жаль, цементу широкого спектра використання з добре прогнозованими властивостями і комфортними в застосуванні (які не потребують гранично жорсткого дотримання технології приготування робочих сумішей і регламенту роботи) тільки два - марок М400 і М500. Поза сумнівом, для проведення певних будівельних або опоряджувальних робіт можуть використовуватися портландцемент з добавками М400-Д5, М500-Д5 і навіть М400-Д20, М500-Д20. Проте їх застосування можливе лише при професійному підході до приготування сумішей і створення спеціальних умов для схоплювання і набору міцності. Причому, навіть у висококваліфікованих будівельних підрядників не завжди вдається вийти на проектний рівень міцності на стиск при використанні цементу з добавками, а оперативність будівництва об'єктів нерідко взагалі виключає можливість застосування цементу з довгим набором міцності (пуцоланових, шлакових, шлакозолових і т.д.).

Покупка цементу марок М400 і М500

Як зарубіжні, так і вітчизняні цементні заводи в основному поставляють цемент марок М400 і М500 і тільки деякі - оптовими партіями в мішках по 50 кг. Ліквідація або зменшення потужності ліній упаковки цементу в мішки дозволило заводам-виробникам знизити або нівелювати ряд видаткових статей, оптимізувати кадрову політику і, відповідно, реалізувати цемент марок М400 і М500 за конкурентною ціною.

Диференціація цементної промисловості в регіонах збуту дилерами і дистриб'юторами виробників має ряд безумовних переваг - на регіональних будівельних ринках вдалося знизити роздрібну ціну на цемент, а споживач може купити цемент у мішках різної ваги (по 5, 10, 15, 25 і 50 кг), цемент оптом, який зберігається у дилерів або дистриб'юторів в спеціально обладнаних приміщеннях, не захаращуючи склади заводу-виготовлювача, а при цьому значно прискорився цикл виробництво-продаж і т.д.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 9 способів збільшити ...
Наступна новина: Які труби використовувати ...

КОМЕНТАРІ