Чому гранітні пам'ятники кращі?

Чому гранітні пам'ятники кращі?

28.01.16 21:57 0 764

Пам'ять про померлу людину залишається не тільки в серцях близьких людей, але і назавжди застигає в надгробних пам'ятниках. Через деякий час перед рідними померлого постає питання про необхідність впорядкування могили. І тоді багато хто задається питанням, з якого матеріалу повинні бути виконані пам'ятник, надгробна плита та меморіальний комплекс. Адже так важливо, щоб через багато років меморіальний ансамбль не втратив своєї естетичності, завжди залишався неповторним монументом для того, щоб відобразили спогади про дорогу серцю людину. Більше інформації про пам'ятники ви можете прочитати на сайті: https://pamjatnik.com.ua/.

Види матеріалів для пам'ятника

Пам'ятники з бетону все рідше встановлюють на надгробних плитах. Звичайно, вони теж мають свої переваги, як, наприклад, низька ціна, відносна легкість і можливість виконання різних форм. Однак є значні недоліки: якість пам'ятника неможливо перевірити в момент покупки, тільки час і погодні умови здатні показати, наскільки відповідально і чесно виробник підійшов до своєї роботи.
Литі пам'ятники з граніліта (високоякісного бетону) теоретично більш якісні, ніж попередні, оскільки в замісі використовують спеціальні в'язкі сировинні матеріали і наповнювачі, активні мінеральні добавки, хімічні модифікатори. Але на практиці перевірити якість таких пам'ятників в момент покупки також неможливо. Дешеві пам'ятники цього типу можуть почати сипатися вже через рік, а більш якісні за своєю ціною практично не поступаються гранітним, тому частіше встановлюють гранітні поодинокі пам'ятники, ніж бетонні.

Пам'ятники з граніту

До недоліків гранітних пам'ятників можна віднести велику вагу - тому їх можна встановлювати тільки через рік з дня поховання, коли земля на могилі дасть усадку. Також граніт - крихкий камінь, що унеможливлює детальне опрацювання дрібних елементів. Гранітні пам'ятники завжди суворі, лаконічні, але разом з тим вишукані. Чудовим доповненням до таких пам'ятників може стати гранітний стіл і лавка, створюючи справжній меморіальний ансамбль.
Через роки роботи в сфері ритуальних послуг фахівці прийшли до висновку, що найбільш прийнятним варіантом все-таки є гранітні пам'ятники на увазі своєї міцності, довговічності, високої стійкості до стирання і несприятливих погодних умов.

Будьте обережні!

Багато компаній зараз продають пам'ятки з китайського граніту за досить низькими цінами. Але потрібно бути обережним, віддаючи перевагу такому варіанту. По-перше, більшість покупців не знає, що китайський граніт можна умовно розділити на три класи по його характеристиках. Пам'ятники з найбільш якісного китайського граніту дійсно дуже красиві і довговічні, але при цьому їх вартість в рази перевищує вартість вітчизняного продукту. Тому на споживчий ринок, як правило, потрапляють пам'ятники з дешевого китайського граніту, які з настанням дощової осені або сильних заморозків починають руйнуватися. У такому вигляді граніт містить багато вкраплень заліза, тому з часом на пам'ятках проступають іржаві плями, від яких вже не можливо буде повністю позбутися.

Будьте уважні при виборі надгробного пам'ятника. Пам'ятайте, що крім гнучкої цінової політики виробник повинен відповідати за якість і довговічність своєї продукції. Тому зверніться до перевіреної часом компанії, яка має значний досвід у виробництві пам'ятників і інших гранітних виробів, а також надання послуг по організації і проведенню похорону.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ