В Житомирській області сучасні підходи до лікування

В Житомирській області сучасні підходи до лікування

29.01.16 08:00 0 592
У рамках інноваційної медичної навчальної програми, спрямованої на зниження материнської смертності в Україні, 27 січня в Житомирі для акушерів-гінекологів та анестезіологів області відбулася науково-практична конференція «Мультидисциплінарний підхід у профілактиці та боротьбі з післяпологовими кровотечами».

З вітальним словом до учасників конференції звернулись донор проекту, представник компанії МСД в Україні Галина Іванкова, президент Всеукраїнської благодійної організації «Джей-Ес.Ай-Україна» Тамара Іркіна та директор цієї компанії Костянтин Подшивалов. Вони, зокрема, зазначили, що інноваційна медична навчальна програма, спрямована на зниження материнської смертності в Україні, успішно діє на Житомирщині з 2014 року. Саме тоді в обласному перинатальному центрі розпочав роботу симуляційно-тренінговий центр, оснащений пологовим манекеном-симулятором та відповідним презентаційним обладнанням.

Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас подякував організаторам заходу за дієву підтримку, конструктивну співпрацю та запевнив їх, що область і надалі буде флагманом з впровадження всіх провідних сучасних технологій.

Звертаючись до учасників заходу, головний лікар обласного перинатального центру Юрій Вайсберг зазначив, що за час дії даного проекту на базі симуляційно-тренінгового центру пройшло навчання більше 300 медичних спеціалістів області та підготовлено 6 тренерів. За словами Юрія Рувімовича, для зупинки післяпологової кровотечі задіюється велика група медичних працівників, тому дуже важливо під час навчання організувати їх злагоджену командну роботу.

«Післяпологові кровотечі, – говорить Юрій Вайсберг, – є головною причиною материнської смертності в нашій країні. Ця проблема також є актуальною й для Житомирщини: середня статистика по області свідчить, що на кожні 1000 пологів припадає близько 23 випадків післяпологової кровотечі».

На семінарі презентували житомирським медикам доповіді на теми: «Післяпологові акушерські кровотечі: сучасний менеджмент», «Акушерські кровотечі: підходи до лікування», «Сучасні аспекти інтенсивної терапії масивної акушерської кровотечі», «Інфузійна терапія при акушерських кровотечах».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головні переваги ...
Наступна новина: Попередження про підйом ...

КОМЕНТАРІ