Сергій Машковський: Житомирщина зробила свій вибір

Сергій Машковський: Житомирщина зробила свій вибір

29.01.16 18:48 0 623
28 січня, в Житомирській обласній державній адміністрації відбувся навчальний семінар «Практичні антикризові заходи в галузі ЖКХ». Захід відбувся за участі голови ОДА Сергія Машковського, керівництва районів та міст нашої області, житлово-експлуатаційних, водопровідно-каналізаційних, теплопостачальних підприємств, ОСББ та ЖБК.

Сергій Машковський у своєму виступі зазначив, що Житомирщина зробила свій вибір – європейський шлях розвитку. Це означає, що ми обрали європейські цінності, важливе місце серед них займає ставлення до енергетичних ресурсів.

На сьогоднішній день максимальне скорочення споживання природного газу та ощадливе ставлення до енергетичних ресурсів, перехід на альтернативні види палива – основний шлях до енергонезалежності. Тому на рівні області проводиться щоденний контроль за споживанням природного газу, створено оперативний штаб за контролем проходження опалювального сезону, організовано цілодобове чергування як в області, так і на місцях.

«Житомирська область має унікальну можливість продемонструвати, як спільними зусиллями можна забезпечити енергетичну незалежність окремих районів. Для цього у нас є все: власне виробництво сучасних твердопаливних котлів, потужна сировинна-енергетична база», – зазначив керівник області. Потенціал біомаси (торф, відходи лісництва та деревообробки) Житомирської області є найбільшим в Україні.

За словами Сергія Машковського, саме переведення на автономне та індивідуальне опалення споживачів, термомодернізація об'єктів соціальної сфери та житлового фонду, переведення котелень на місцеві альтернативні види палива є головними заходами щодо підвищення ефективності використання енергоресурсу в нашій області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трагічна ДТП трапилася у ...
Наступна новина: Какие бывают чердачные ...

КОМЕНТАРІ