В Закарпатській області розпочато кримінальне провадження стосовно посадовців Берегівського медичного коледжу

В Закарпатській області розпочато кримінальне провадження стосовно посадовців Берегівського медичного коледжу

29.01.16 14:27 0 550
Берегівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження відносно посадових осіб Берегівського медичного коледжу за фактом службової недбалості (ч.2 ст.367 КК України).

Встановлено, що п`ять випускників Берегівського медичного коледжу не працевлаштувалися до державного сектору (не пішли працювати за направленням) після закінчення навчання, чим порушено вимоги Цивільного кодексу України - про обов’язковість договору, Господарського кодексу України, та Указу Президента України «Про заходи щодо реформування системи підготовки спеціалістів та відпрацювання випускників вищих навчальних закладів», а також Закону України «Про освіту». У зв’язку з цим державним бюджетом не доотримано доходів на загальну суму майже 250 тис.грн.

Однак, посадовими особами Берегівського медичного коледжу будь-яких дій для усунення порушення щодо відшкодування шкоди завданому державному бюджету не вжито, що вказує на те, що посадові особи Берегівського медичного коледжу самоусунулося від виконання покладених на них функціональних обов’язків. Внаслідок допущених порушень державному бюджету завдано істотну шкоду на вищевказану суму.

Санкцією статті 367 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ