У Рівненській області рятувальники тренувалися гасити пожежу у районному колегіумі

У Рівненській області рятувальники тренувалися гасити пожежу у районному колегіумі

29.01.16 12:00 0 566
27 січня рятувальники 11-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожежі та проведення рятувальних робіт у Володимирецькому районному колегіумі.

Даний навчальний заклад для проведення подібного навчання було обрано не випадково, адже в ньому навчається понад 800 школярів та працюють 100 педагогів. І це згідно критеріїв є об’єкт з масовим перебуванням людей.

Тактико-спеціальні навчання мали за мету перевірити боєздатність особового складу рятувальників, їх взаємодію з обслуговуючим персоналом об’єкту. Під час проведення навчання згідно тактичного задуму було проведено розстановку сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж, здійснено оперативне розгортання із прокладенням магістральної лінії. У складі ланки газодимозахисної служби вогнеборці провели розвідку та евакуацію потерпілих для локалізації і подальшої ліквідації умовної пожежі. Особовий склад чергового караулу діяв чітко та злагоджено.

Дані навчання дали можливість вивчити не лише оперативно-тактичну характеристику будівлі колегіуму, а й особливості зовнішнього протипожежного водопостачання та забезпечення пожежної безпеки на об’єкті.

Підбиваючи підсумки, начальник 6-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Симонюк, зазначив, що подібні навчання є основою набуття практичних навичок та вмінь діяти в умовах надзвичайної ситуації, оскільки це об’єкт з масовим перебуванням дітей, і коли стоїть завдання порятунку людей, а тим більше дітей в умовах реальної надзвичайної ситуації, дії рятувальників мають бути безпомилковими.

Володимирецький РС ГУ ДСНС

України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Як на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ