У Рівненській області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 контрабандистів прекурсорів

У Рівненській області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 контрабандистів прекурсорів

29.01.16 12:44 0 529
Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний висновок стосовно 2 спільників, які вчинили злочини, передбачені статтями 305 та 311 Кримінального кодексу України (контрабанда, незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів з метою збуту).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Рівненській області.

- Встановлено, що мешканці Рівненської та Волинської областей, змовившись між собою, налагодили канал систематичного переправлення в Україну прекурсорів, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю, - розповіла начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури Рівненської області Юлія Жигадло.

Оперативники органу безпеки області у жовтні минулого року затримали волинянина на пункті пропуску «Ягодин» Волинської митниці, коли той повертався в Україну з Польщі, та вилучили у нього понад 600 пігулок псевдоефедрину.

Зібраними у кримінальному провадженні доказами доведено, що прекурсори чоловік повинен був доставити у місто Рівне своєму знайомому, а останній – збути на території Рівненської області.

Рівнянина ж правоохоронці затримали у Радивилівському районі у жовтні минулого року та вилучили з його автомобіля 1400 псевдоефедринових пігулок. Їх останній придбав у місті Львові, оскільки не одержав замовлений ним прекурсор у спільника.

Всього ж зловмисники незаконно придбали з метою збуту майже 200 г псевдоефедрину, що становить особливо великий розмір.

- За вчинення інкримінованих злочинів підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна, - повідомила прокурор.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ