У Рівненській області семінар із сільськими головами відбувся у Костопільському районному центрі зайнятості

У Рівненській області семінар із сільськими головами відбувся у Костопільському районному центрі зайнятості

29.01.16 09:36 0 608
27 січня у Костопільському районному центрі зайнятості відбувся семінар з головами сільських рад на тему: «Вирішення проблем зайнятості сільського населення шляхом об'єднання зусиль служби зайнятості, органів місцевого самоврядування та роботодавців».

Директор районного центру зайнятості Василь.Харченко розповів присутнім про результати роботи служби зайнятості у 2015 році та окреслив основні напрями подальшої співпраці. Окремі акценти було зроблено на питаннях легалізації робочих місць, наданні соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам, демобілізованим військовослужбовцям.

Про основні положення законодавства щодо задоволення попиту роботодавців на робочу силу, працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії сприяння у працевлаштуванні, розповів начальник відділу взаємодії з роботодавцям Ігор Мартинюк. Він також ознайомив присутніх з порядком компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Людмила Семенюк ознайомила присутніх з порядком організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. Провідний юрисконсульт Ірина Селипина звернула увагу присутніх на дотриманні законодавства під час прийому та звільнення працівників, термінів подання статистичної звітності.

Учасники заходу обговорили практичне застосування інструментів регулювання ринку праці, обмінялись думками щодо переваг нового законодавства про зайнятість та схвалили основні пріоритети спільної роботи в поточному році. Голова Малолюбашанської сільської ради Світлана Ковальчук поділилася власним досвідом з питань організації та проведення громадських робіт, відмітила їх корисність як для місцевої громади, так і для безробітних.

За активну та соціально відповідальну позицію на ринку праці окремих сільських голів було відзначено подяками обласного центру зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ