В Чернівецькій області рятувальники навчали освітян правилам безпеки

В Чернівецькій області рятувальники навчали освітян правилам безпеки

29.01.16 11:12 0 528
27 січня в Чернівецькій спеціальній загальноосвітній школі № 3 працівниками Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області було проведено практичне відпрацювання з дій на випадок виникнення надзвичайної події в приміщенні школи. Основним завданням даного заходу було відпрацювання спільних дій адміністрації навчального закладу та пожежно-рятувальних підрозділів.

Саме відпрацювання було поділено на 2 частини: практичну та теоретичну. В ході першої з них відпрацьовувалися дії щодо евакуації людей з приміщення на випадок виникнення пожежі, виявлення підозрілого предмету чи іншої надзвичайної події. Так, згідно із задумом заходу, в одному із навчальних класів школи сталося задимлення. Дирекція та обслуговуючий персонал школи провели евакуацію всіх людей з приміщення у безпечне місце та повідомили про подію за номером 101. Рятувальники, які були направлені на місце події, оперативно ліквідували умовну пожежу.

В рамках проведення теоретичної частини заходу обговорювалися дії людей під час здійснення евакуації зі школи. Так, рятувальники зазначили, що для її безпечного проведення в жодному випадку не можна допустити паніки серед людей, оскільки це може призвести до непередбачуваних наслідків. Разом з цим, фахівці Управління ДСНС ознайомили працівників школи із властивостями первинних засобів пожежогасіння, зокрема, вогнегасниками. Рятувальники детально розповіли, як потрібно ними користуватися, щоб з їхньою допомогою можна було ліквідувати пожежу, якщо виявити її на початковій стадії горіння.

«Учасниками заходу стали близько 40 працівників навчального закладу. Ці знання вони зможуть передати в майбутньому своїм учням, що дозволить їм бути підготовленими до дій у разі необхідності» – підбив підсумки практичних відпрацювань начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Через підозру порушення ...

КОМЕНТАРІ