В Чернівецькій області внаслідок обмороження чоловік госпіталізований до лікувального закладу

В Чернівецькій області внаслідок обмороження чоловік госпіталізований до лікувального закладу

29.01.16 09:35 0 555
27 січня в травматологічне відділення Новоселицької центральної районної лікарні госпіталізовано мешканця міста Новоселиця 1983 року народження, який перебував в стані алкогольного сп’яніння, з діагнозом обмороження пальців правої стопи. Стан постраждалого середньої важкості.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: хоч на вулиці встановилася плюсова температура повітря, людина може отримати обмороження і за таких погодних умов. Саме тому потрібно дотримуватися правил безпеки. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокаючий. Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Повернувшись додому після довготривалої прогулянки по морозу, обов’язково впевніться у відсутності обмороження кінцівок, вух та носа. В разі необхідності своєчасно розпочинайте лікування обмороження. Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте початок переохолодження, негайно зайдіть до теплого приміщення – магазину, кафе, під’їзду – для зігрівання та огляду місць потенційного обмороження. Якщо у вас зламалася машина на значній відстані від населеного пункту або в незнайомій місцевості, краще залишатися в ній та викликати допомогу по телефону або чекати іншого автомобіля.

Дії при наданні першої медичної допомоги відрізняються в залежності від ступеню обмороження, стану загального охолодження організму людини, його віку та наявних хвороб. При наданні першої допомоги необхідно припинити дію охолодження, зігріти кінцівки для відновлення кровообігу в уражених холодом тканинах із метою попередження розвитку інфекційних ускладнень. У першу чергу слід направити постраждалого до найближчого теплого приміщення, зняти з нього взуття, верхній одяг, шкарпетки та рукавички. Одночасно з проведенням заходів, потрібно викликати швидку медичну допомогу для проведення кваліфікованих заходів щодо рятування постраждалого. При загальному охолодженні організму людини легкого ступеню достатньо ефективним методом лікування є зігрівання постраждалого в теплій ванній при початкової температурі води 24 С, поступово температуру води збільшують до нормальної температури тіла людини. В разі наявності у постраждалого середнього або важкого ступеню охолодження, з порушенням дихання та кровообігу, людину необхідно швидко відвезти до лікувального закладу.

Пам’ятайте, що виконання цих правил безпеки допоможе зберегти ваше здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: степан Барна ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ