В Івано-Франківській області рятувальники знешкодили мінометну міну часів ІІ Світової війни

В Івано-Франківській області рятувальники знешкодили мінометну міну часів ІІ Світової війни

29.01.16 15:22 0 522
Знахідка, котру виявили на території ТзОВ «ДБ-ВУБ» в місті Тисмениця, примусила працівників деревообробного підприємства негайно зателефонувати на «101». Під час розпилювання дерева, яке нещодавно привезли з лісу, в його стовбурі люди виявили вибухонебезпечний предмет. Всі роботи було одразу призупинено.

До місця знахідки направлено працівників групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області. Вибухонебезпечний предмет, 50 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни, знешкоджено на місці знахідки, оскільки транспортувати його було вкрай небезпечно.

Управління ДСНС в області звертається до всіх мешканців краю бути обережними при виявленні вибухонебезпечних предметів і дотримуватись відповідних правил безпеки: про виявлений вибухонебезпечний предмет необхідно терміново повідомити місцеві органи державної влади, поліцію та оперативно-рятувальну службу; в жодному разі не можна брати підозрілий предмет руками та робити спробу самостійно вилучити знахідку із землі; при виявленні вибухонебезпечного предмету слід зупинити будь-які роботи в районі небезпечного місця; обов’язково потрібно організувати охорону місця, до якого не можна допускати сторонніх осіб, доки на місце прибудуть спеціалісти; забороняється наносити по вибухонебезпечному предмету удар, ні в якому разі не слід робити спроби його розібрати, а також переміщати з місця знаходження у громадські та людні місця; категорично забороняється розводити відкритий вогонь ближче 100 м від вибухонебезпечного предмету.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ