Івано-Франківщина: у районах області рятувальники навчають людей правилам безпеки

Івано-Франківщина: у районах області рятувальники навчають людей правилам безпеки

29.01.16 08:09 0 555
Працівники пожежно-рятувальної служби Прикарпаття продовжують інтенсивно навчати мешканців краю правил безпеки життєдіяльності та перевіряти протипожежний стан приватних житлових будинків, власники яких належать до соціально незахищених верств населення. Громадяни вельми радіють із такої допомоги, адже вона є надзвичайно вчасною і корисною.

Проводяться ці заходи не лише в обласному і районних центрах, а й у сільських населених пунктах Івано-Франківщини. Використання старого пічного опалення, котре уже багато років не перевірялося, у приватних житлових будинках зараз є звичайною справою. Саме це, на жаль, призводить до біди, адже, згідно статистики, саме через несправність чи неправильну експлуатацію печей на Прикарпатті найчастіше реєструються пожежі, серед них – і з трагічними наслідками.

27 січня комплексне профілактичне відпрацювання провели у Надвірній. Ініціювали його фахівці Надвірнянського райвідділу Управління ДСНС в області. До благородної справи долучилися також правоохоронці, представники РЕМу та газовики, соціальні працівники. Було здійснено перевірку протипожежного стану житлових будинків та проведено роз’яснювальні бесіди із їхніми мешканцями.

Цього ж дня більше про безпеку своїх осель дізналися і жителі Верховинського району. Тутешні рятувальники разом із представником соціальної служби здійснили обхід приватних господарств та підприємств.

Людям розповіли, яких правил слід дотримуватися при експлуатації пічного опалення та електричних обігрівачів. Крім цього, нагадали, що в жодному разі не слід залишати малолітніх дітей удома без нагляду, оскільки вони можуть травмуватися чи навіть спричинити загорання. Також рятувальники наголосили, як слід поводити себе на зимових водоймах. Усім роздали застережливі листівки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за скоєння ...
Наступна новина: Ужгородського підприємця ...

КОМЕНТАРІ