У Волинській області прокуратура наполягатиме на суворішому покаранні для судді-хабарника

У Волинській області прокуратура наполягатиме на суворішому покаранні для судді-хабарника

29.01.16 16:58 0 588
Прокуратура області оскаржуватиме в касаційному порядку вирок Апеляційного суду Волинської області у кримінальній справі щодо судді Червоноградського міського суду Львівської області.

Нагадаємо, у травні 2012 року правоохоронці задокументували факти вимагання та одержання суддею хабара від чоловіка, щодо якого складались протоколи за вчинення адміністративного правопорушення. Взамін на мінімальне покарання та повернення частини вилучених у громадянина коштів суддя вимагав 1200 доларів США.

Ковельський міськрайонний суд 25 травня 2015 року визнав служителя Феміди винним в одержанні неправомірної вигоди й постановленні неправосудного рішення та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років зі встановленням дворічного іспитового строку.

Також суддю було позбавлено другого кваліфікаційного класу судді.

Прокуратура, оскарживши це рішення, наполягала на суворішому покаранні для служителя Феміди й позбавленні його права займати посади, пов’язані з відправленням правосуддя.

Дослухавшись до доводів прокурорів, апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції – позбавив його права 3 роки займати посади, пов’язані з відправленням правосуддя, в іншому ж лишив вирок без змін.

Відтак прокуратура області відстоюватиме свою позицію в суді касаційної інстанції.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У неділю в Ужгороді ...

КОМЕНТАРІ