Як на Тернопільщині борються з корупцією

Як на Тернопільщині борються з корупцією

29.01.16 12:09 0 597
Корупція — одна з найактуальніших соціальних проблем сучасності, яка повною мірою стосується й України. Значний рівень корумпованості нашої держави визнано її політичним керівництвом, законодавчим органом, а також вітчизняними й зарубіжними аналітиками. Аби подолати цю хворобу суспільства, правоохоронними органами проводяться відповідні дії.

Прокуратурою вжито заходів з питань протидії злочинності та корупції у регіоні

Відповідно до Закону України «Про прокуратуру» за органами прокуратури залишено повноваження щодо координації діяльності правоохоронних органів з питань протидії злочинності та корупції.

Так, за минулий рік прокуратурою області проведено координаційну та спільну нараду керівників правоохоронних органів, за результатами яких правоохоронними органами області вжито ряд організаційно-практичних заходів, спрямованих на зміцнення законності та правопорядку у регіоні.

Зокрема, за наслідками виконання заходів, визначених міжвідомчою нарадою, на якій обговорено стан дотримання вимог закону під час здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактами умисних вбивств, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, вчинених у минулих роках, та безвісного зникнення громадян, не допущено росту умисних вбивств.

Також завдяки вжитим правоохоронними органами заходам відмічалося скорочення кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканності особи, привласнення, розтрати або заволодіння майна, злочинів проти громадського порядку та моральності.

Загалом, завдяки наполегливій минулорічній роботі правоохоронних органів області рівень злочинності у регіоні один з найнижчих у державі та склав 59,3 кримінальних правопорушення на 10 тисяч населення, а це майже удвічі нижче загальнодержавного.

На Тернопільщині викрито керівника відділу медичного закладу під час одержання 2 тисяч доларів США хабара

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно керівника одного із відділів обласного комунального лікувального закладу за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що посадовець вимагав та одержав 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування медичного працівника у вищевказаній лікувальній установі.

25 січня 2016 року керівника відділу медичного закладу викрито працівниками прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками ГУ НП України в області.

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження.

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю підозри у вчиненні зазначеного злочину, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

На Тернопільщині вжито заходів щодо викриття проявів корупції під час виконання мобілізаційних заходів

Упродовж минулого року правоохоронними органами області скоординовано роботу щодо викриття проявів корупції під час виконання мобілізаційних заходів.

Для прикладу, прокуратурою області спільно з оперативними підрозділами міліції затримано при одержанні неправомірної вигоди в сумі 1600 доларів США військовослужбовця одного з районних військкоматів. За таку суму він пообіцяв вплинути на керівника військкомату з метою сприяння в уникненні військовозобов'язаним призову на військову службу за мобілізацією у Збройні Сили України.

Також за отримання майже 35 тисяч гривень неправомірної вигоди з метою впливу на службових осіб військкомату затримано посередника, якого судом уже засуджено до 2 років позбавлення волі з конфіскацією незаконно одержаної вигоди.

Окрім того, за минулий рік викрито та притягнуто до кримінальної відповідальності п'ять працівників лікувальних установ, які за умов надання їм неправомірної вигоди, пообіцяли сприяння у встановленні діагнозів хвороб, які дають військовозобов'язаним можливість уникнути мобілізації за станом здоров'я.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ