На Хмельниччині рятувальники роз’яснили правила пожежної безпеки незахищеним верствам населення

На Хмельниччині рятувальники роз’яснили правила пожежної безпеки незахищеним верствам населення

29.01.16 08:09 0 603
Як показує багаторічна статистика, саме з настанням зимового періоду суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі, особливо у сільській місцевості. Основними їх причинами залишається порушення правил експлуатації електрообігрівачів та пічного опалення, перевантаження електромережі та необережне поводження з вогнем.

28 січня, аби запобігти виникненню пожеж та не допустити загибелі на них людей, рятувальники спільно з працівниками управління соціального захисту населення та засобами масової інформації провели відпрацювання приватного житлового сектору міста. Особливу увагу працівники ДСНС приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам та неблагонадійним особам.

Під час заходу фахівці Служби порятунку «101» роз’яснили господарям основні правила пожежної безпеки в побуті, оглянули умови проживання та надали практичні рекомендації щодо усунення недоліків. Серед основних порушень, що можуть призвести до пожежі, є відсутність металевого листа під топковим отвором, не замащені тріщини на печах, недостатня відстань від опалювальної печі до предметів побуту та використання несертифікованих електронагрівальних приладів.

Подібні заходи проводяться систематично. Лише спільними зусиллями ми не допустимо виникнення надзвичайних подій та ситуацій, адже запобігти біді завжди легше, ніж потім ліквідовувати її наслідки.

3 ДПРЗ ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за скоєння ...
Наступна новина: Ужгородського підприємця ...

КОМЕНТАРІ