На Вінничині крути-історичний урок сьогодення (+фото)

На Вінничині крути-історичний урок сьогодення (+фото)

30.01.16 12:47 0 598
29 січня 1918 року назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність. Історія Української держави знає багато жертв в ім'я ідеї, але аналогічної Крутам не було.

«Крути-історичний урок сьогодення», - саме під такою назвою 28 січня у приміщенні Вінницької академії неперервної освіти за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськості облдержадміністрації відбулось засідання Клубу патріотичного виховання, присвячене Дню пам'яті Героїв Крут .

Під час заходу його учасники, а це в переважній більшості – вчителі історії та інших гуманітарних дисциплін, обговорили історичні обставини зазначеного періоду, причини та наслідки бою під Крутами, значення цієї події для творення сучасної історії української державності.

Присутні переглянули відеоматеріал про Крути та в ході обговорення даної тематики провели паралелі із героїчним сьогоденням на території деяких окупованих районів Донецької та Луганської областей, оскільки подвиг «крутян» є прикладом патріотизму, героїзму та жертовності, які демонструють наші бійці в ході антитерористичної операції.

Під час заходу працівниками Департаменту наведена низка прикладів української звитяги краян Вінниччини та українців від діаспори.

Переважною більшістю учасників заходу підтримано резолюцію засідання Клубу патріотичного виховання, озвучену професором Вінницької академії неперервної освіти, доктором історичних наук Олексієм Струкевичем. В документі, зокрема висловлено солідарність з усіма національно-патріотичними силами, які підтримують традиції, започатковані національно-визвольними змаганнями початку ХХст., а також вирішено звернутись до Вінницької обласної ради щодо перейменування обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.Тімірязєва іменем учасника бою під Крутами, засновника і першого директора обласної бібліотеки, вченого, дослідника історії Поділля Валентина Дмитровича Отамановського, репресованого радянською владою.

Підсумовуючи засідання клубу директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк наголосила, про необхідність якомога ширшого поширення історичної пам'яті про події під Крутами не тільки, як про трагедію, а передусім, - звитягу Українського Духу, відвагу і відданість рідній землі.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ