Проект ЄС допомагає підприємцям на Вінниччині зробити бізнес енергозберігаючим (+фото)

Проект ЄС допомагає підприємцям на Вінниччині зробити бізнес енергозберігаючим (+фото)

30.01.16 12:14 0 594
28 січня 2016 року у Вінниці відбувся семінар для підприємців із числа переселенців на тему: «Практичні аспекти співпраці у сфері енергоефективності та ресурсозбереження підприємств із зони АТО та Криму у Вінницькій області», який проводився в рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області».Даний проект реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Участь у семінарі взяли більше 50 чоловік: представники громадських організацій, підприємці з числа ВПО та представники підприємств, які працюють у Вінницькій області в сфері енергозбереження: ГО «Спільна справа», ВОПО «Джерело надії», ГО «Аль-Енерго», ТОВ «Промавтоматика Вінниця», ТОВ «Хімдекор плюс», ПП «Лєвіка», Майтек, «Аквавін», «Київська Русь ЛТД», МПП «Колорит», ФОП Габріель, ФОП Екосервіс та ін.

Відкрив семінар керівник проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області»Валерій Нікітюк,який зазначив:«Проект ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» спрямований на стимулювання економічної діяльності серед переміщених осіб та у приймаючих громадах Вінницької області. В першу чергу, для цього за підтримки проекту створюються сприятливі умови для ведення підприємницької діяльності та перенесення бізнесу, забезпечується інформаційна та консультаційна підтримка переміщених осіб, а також запроваджуються фінансові стимули для ведення підприємницької діяльності та працевлаштування». Він також зазначив: «Тема підвищення енергоефективності не нова. В економічно розвинених країнах вже знають та розглядають енергоефективність, економію енергоресурсів і скорочення викидів як очевидну умову конкурентоспроможності компаній і наявності доступного та чистого джерела енергозабезпечення у майбутньому. Саме це є однією із причин чому тема сьогоднішнього семінару – енергоефективність та ресурсозбереження».

Заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької облдержадміністраціїНадія Насіковськазвернула увагу присутніх, що: «Проект ЄС активно реалізується на території Вінницької області, проводяться усі заходи, які було заплановано в рамках проекту. Крім того з метою розширення напрямків підтримки ВПО, було розроблено спеціальну анкету з метою визначення реальних потреб підприємців з числа переселенців. Дана анкета найближчими днями буде виставлена на сайті Проекту www.ardvin.org.ua, сторінці Проекту в мережі Facebook та розповсюджена серед переселенців Вінницької області».

Експерт ЮНІДО, віце-президент Вінницького регіонального відділення Українського союзу підприємців та промисловцівВалерій Редчикзазначив: «Під час цього семінару учасники – підприємці, які перереєстрували свій бізнес у Вінницькій області, мали змогу обмінятися досвідом та налагодити ділові контакти один з одним та з підприємцями, які давно працюють у Вінниці. Крім того, надзвичайно корисно було обговорити питання, пов'язані з енергоефективністю та ресурсозбереженням, адже ця тема є дуже актуальною на ».Також,виступаючи на семінарі, Валерій Редчик більш детально розповів присутнім про потенціал енергозбереження у Вінницькій області, продемонструвавши розроблену ним таблицю з поділом на галузі промисловості та особливості енергоспоживання, енергоефективності та потенціал заощадження. Особливу увагу він зупинив на питанні енергозбереження в технологіях охолодження, нагрівання.

Учасники семінару обговорювали також питання, пов'язані з особливостями енергозбереження в малому бізнесі, сучасні енергозберігаючі системи освітлення, можливості отримання допомоги на реалізацію заходів з енергозбереження. Спікерами семінару були: Дмитро Редчик – експерт програми EaPGREEN, Лілія Боднар – доцент Вінницького державного технічного університету, Владислав Алексєйченко – експерт по освітленню, Олександр Печалін – голова регіональної ради підприємців при Вінницькій облдержадміністрації, експерти ЮНІДО: Ольга Дахновська, Віктор Дядькович та Анатолій Чепенко. Особливу дискусію серед присутніх викликали питання, пов'язані з використанням сонячної енергетики для приватного бізнесу та економія на освітленні.

За результатами семінару було проведено прес-конференцію для місцевих ЗМІ.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ...
Наступна новина: За надання допомоги ...

КОМЕНТАРІ