На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій ознайомився з ходом проведення енергозберігаючих заходів в Оратівському районі (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій ознайомився з ходом проведення енергозберігаючих заходів в Оратівському районі (+фото)

30.01.16 14:03 0 550
У рамках робочої поїздки керівник Вінниччини 28 січня відвідав заклади соціальної сфери та виробничі об'єкти району, де впродовж останнього часу були впроваджені заходи з енергозбереження.

Валерій Коровій, зокрема, завітав до місцевого Центру естетичного виховання для дітей та молоді, у приміщенні якого розташовані районна дитяча музична школа, краєзнавчий музей та Будинок дитячої творчості. Торік тут було завершено роботи з переведення приміщення на альтернативні види палива та здійснено поточний ремонт опалюваного пункту, і вже із січня поточного року Центр естетичного виховання повністю опалюється дровами.

Голова обласної державної адміністрації оглянув приміщення котельні закладу та ознайомився з роботою Центру, що забезпечує позашкільну освіту юних мешканців Оратівщини, та його матеріально-технічною базою, а також поспілкувався з дітьми і працівниками закладу.

Ще одним об'єктом відвідин очільника регіону стало спільне українсько-голландське підприємство ТОВ «Серволюкс-Генетік», виробничі потужності якого розміщені у селі Рожична Оратівського району. Підприємство займається розведенням та вирощуванням свиней, і станом на тут нараховується понад 8 тисяч голів свиней.

Товариство також цьогоріч перейшло на альтернативні види палива, ввівши в експлуатацію твердопаливну котельню. За словами керівника підприємства, такі заходи дозволять за рік зекономити понад 330 тисяч кубів газу.

Оглянувши приміщення котельні та складу для зберігання палива, голова обласної державної адміністрації прокоментував хід робіт з упровадження енергозберігаючих технологій на території регіону.

«Протягом останніх трьох років ми можемо ствердно говорити, що відбулися корінні зміни у структурі попиту на енергоносії, зокрема у бюджетній сфері. Рівень споживання газу в бюджетних закладах скоротився майже в три рази. Це дуже відчутне скорочення, але воно показало й іншу проблему: відновлювальні джерела енергії, які ми використовуємо, потрібно десь черпати. Мало побудувати котельню, потрібно забезпечити якісну систему, пов'язану не просто з вирощуванням цих матеріалів, а й з логістикою доставки, - зазначив Валерій Коровій. - Тому на обласною державною адміністрацією на розгляд обласної Ради внесено Програму енергозбереження. Вона є довгостроковою, і ми акцентуємо свою увагу якраз на заготівлі якісної сировини, виготовленні брикетів, пелетів, щепи. З цією ж метою на рівні обласного комунального підприємства «Віноблагроліс» придбано обладнання, яке виготовлятиме брикети».

Крім того, зауважив керівник Вінниччини, вживаються відповідні заходи для підписання угоди з Укравтодором, яка б давала можливість одночасно і приводити в належний стан придорожні лісосмуги, і заготовляти таким чином сировину, яка фактично не використовується.





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бюджети Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ