Додаткова партія препаратів проти грипу вже в Україні

Додаткова партія препаратів проти грипу вже в Україні

30.01.16 17:30 0 539
Протигрипозні препарати «Таміфлю» і «Реленца», надані Україні у якості гуманітарної допомоги від Уряду Литви, вже знаходяться на складах ДП «Укрвакцина» МОЗ України та готові до розповсюдження відповідно до потреб регіонів.

В цілому обсяг гуманітарної допомоги склав 2 тис. 443 упаковок «Таміфлю» та 27 тис. 645 упаковок «Реленца».

Препарати будуть розподілені в першу чергу на первинний та вторинний рівень лікувальної мережі. Відповідно до протоколів лікування грипу та ГРВІ, вони не призначені для самостійного вживання, їх прийом має здійснювати лише під контролем лікаря. Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі наголосив, що ефективними ці препарати є лише в перших дві доби захворювання, а тому закликав не зволікати при появі перших симптомів грипу, і одразу ж звертатися до лікаря.

Для того, щоб вберегтися від грипу, потрібно дотримуватися профілактичних заходів. Вони спрямовані на запобігання поширення інфекції і проникнення її в організм здорової людини. Можна легко уникнути зараження грипом навіть під час епідемії, якщо дотримуватись кількох простих речей.

МОЗ України рекомендує:

- Уникати скупчень людей – аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів.

- Користуватися одноразовими масками при необхідності – щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Маска ефективна, тільки якщо вона прикриває рот і ніс. Важливо пам'ятати, що у будь-якому випадку маску потрібно замінити, як тільки вона стане вологою чи забрудниться. Найкраще користуватися стандартними хірургічними масками, що мають вологостійку поверхню і довго залишаються ефективними.

- Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання – як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини.

- Повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми – для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

- Мати чисті руки – інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ