В Житомирській області рятувальники проводять комплексну профілактичну роботу з мешканцями сільської місцевості

В Житомирській області рятувальники проводять комплексну профілактичну роботу з мешканцями сільської місцевості

30.01.16 08:49 0 581
З метою вжиття додаткових профілактичних заходів щодо запобігання виникненню пожеж, загибелі та травмування людей на них рятувальники Житомирщини продовжують комплексні відпрацювання житлового сектору сіл та селищ, що розташовані на території області.

Так, 29 січня надвзичайники спільно з представниками органів місцевого самоврядування, соціальними працівниками та медиками провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання Макарівської сільської ради Попільнянського району.

Особлива увага під час відпрацювання приділялася роз’яснювальній роботі з одинокими та літніми громадянами, багатодітним сім’ям, неблагонадійним родинам, члени яких зловживають алкоголем. Адже як свідчить статистика від вогню найбільше страждають громадяни, які відносяться до підвищеної групи ризику З’ясувалося, що у даної категорії населення питання забезпечення пожежної безпеки помешкань стоять далеко не на першому місті. З кожним із них рейдовики провели профілактичні бесіди та вручили інформаційні листівки із правилами безпечної поведінки у побуті, на льоду та під час виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів.

У Макарівській загальноосвітній школі працівники ДСНС в ігровій формі провели захід щодо вміння користування вогнегасниками, довели до присутніх правила безпечної життєдіяльності, поведінки в різного роду життєвих ситуаціях, порядку дій в умовах надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій, мінування, інших небезпек. Медик ,у свою чергу, розповів усім присутнім порядок надання першої допомоги травмованим і потерпілим в різних ситуаціях.

Також з метою попередження загибелі та травмування людей на водних об’єктах рятувальники не оминули увагою найулюбленіше місце тутешніх рибалок - ставок в сусідньому селі Андрушки. У ході роз’яснювальної бесіди надзвичайники закликали громадян не виходити на лід за умов потепління та дотримуватись правил безпеки при перебуванні на кризі.

Співробітники ДСНС зазначають, що подібні заходи проводяться регулярно та є діючим методом навчання населення культурі безпечної життєдіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ