В Закарпатській прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар

В Закарпатській прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар

30.01.16 08:02 0 999
На тему: «Проблемні питання застосування окремих положень Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України при здійсненні досудового розслідування слідчими прокуратури та шляхи їх вирішення»

Участь у заході взяли керівники та працівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, керівники та заступники керівників місцевих прокуратур.

Начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Іван Штефанюк висвітлив тематику основних проблем, які виникають у ході застосування норм кримінального процесуального законодавства

На семінарі було обговорено особливості досудового розслідування кримінальних проваджень щодо суддів, працівників правоохоронних органів, спеціальне досудове розслідування кримінальних правопорушень, про це повідомив прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Юрій Романець.

Про особливості розслідування кримінальних правопорушень щодо корупційних діянь розповів присутнім начальник відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з корупційними злочинами прокуратури області Владислав Грамотник.

Про проблеми отримання доказів під час досудового розслідування кримінальних правопорушень розказав прокурорам начальник слідчого відділу прокуратури області Іван Бітлян. Так само він окреслив питання організація взаємодії прокурора, слідчого та оперативних підрозділів Національної поліції України та Служби безпеки України під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Начальник відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури області Ігор Сехін вів мову про проблемні питання, які виникають під час укладення угод у кримінальному провадженні, а також після повернення обвинувального акту судом. Можливість проведення окремих слідчих та процесуальних дій після повернення обвинувального акту прокурору. Про стандарти Європейського суду з прав людини щодо ефективного розслідування порушень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод розказав прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Юрій Пехньо.

Начальник відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури області Іван Косей розказав про проблемні питання виявлення, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень з ознаками організованої злочинності, пов’язаних з корумпованими зв’язками (з участю правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування).

Також про проблемні питання міжнародно-правової допомоги при проведенні процесуальних дій у кримінальному провадженні розповіла присутнім і прокурор прокуратури області з міжнародно-правових доручень Олеся Палінчак.

Прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Ігор Ковтун повідомив про особливості розгляду заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення, які підслідні слідчим органів прокуратури.

Щодо особливостей здійснення правосуддя судом присяжних та перегляду рішень суддів за нововиявленими обставинами інформував прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Іван Цар. Наостанок, під час підведення підсумків семінару, прокурори обмінялися думками та отр

имали відповіді на свої запитання.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ