У Волинській області прокуратура – на захисті порушених прав громадян та інтересів держави

У Волинській області прокуратура – на захисті порушених прав громадян та інтересів держави

30.01.16 14:08 0 617
Органи прокуратури Волинської системно та комплексно використовують представницькі функції задля відновлення порушених прав громадян та інтересів держави.

Минулоріч судами задоволено позовних вимог прокурорів та добровільно відшкодовано за закритими справами на 29,2 млн. грн. З них у бюджетній сфері задоволено 13 позовів на суму 954 тис. грн.

Пред’явлено позовів в інтересах держави – на 35,7 млн. грн., в інтересах громадян - на 709 тис. грн.

Прокурори активно застосовують представницькі повноваження на захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності. У 2015 році пред’явлено позови на 19,7 млн. грн., судами стягнуто 19,3 млн. грн.

Зокрема, рішенням господарського суду Волинської області від 05 грудня 2015 року задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до ПАТ "Волиньтурист" про витребування будівель та споруд пансіонату "Шацькі озера" в селі Гушово Шацького району загальною вартістю 18,6 млн. грн. Рішення суду набрало законної сили та передане на виконання.

Приділялась минулоріч увага захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Упродовж року пред’явлено 57 позовів на суму понад 12 млн. грн. Судами задоволено таких позовів на 3,9 млн. грн., інші перебувають на розгляді.

Реально виконано у 2015 році рішень судів за позовами прокурорів на суму понад 26 млн. грн., у т. ч. до бюджету – 2,5 млн. грн.

На виконання судових рішень в інтересах громадян стягнуто 199 тис. грн., у т.ч. з питань оплати праці – 121 тис. грн.

Активізовано минулоріч представницьку діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища. Завдяки вжитим заходами реально виконано судових рішень на 272 тис. грн. Відшкодовано 300 тис. грн. шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями.

З питань земельних відносин рішення судів виконані на суму понад 2,7 млн. грн. За результатами здійснення прокуратурою представницької діяльності при виконанні судових рішень у 2015 році зареєстровано сім кримінальних проваджень, одне скеровано до суду.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бюджети Тернопільщини ...
Наступна новина: Хмельницькі колеги вивчали ...

КОМЕНТАРІ