У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

30.01.16 12:58 0 540
У місті відбулися заходи з нагоди 98-ї річниці трагічної загибелі студентського куреня у бою під Крутами.

Біля пам'ятного знаку Героям Крут відбувся мітинг-реквієм за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика, секретаря міської ради Юлії Вусенко, заступників міського голови Андрія Киці, Юрія Моклиці, депутатів обласної і міської рад, представників політичних партій, громадських організацій та жителів міста.

Священнослужителі відслужили панахиду за загиблими, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Владика у своїй проповіді акцентував на тому, що за Україну, як колись, так і тепер, життя віддають юнаки... “Ми не повинні плакати, а надихатися їхнім подвигом, щоб жити для України”, - сказав митрополит.

Володимир Гунчик зазначив, що немає нічого важливішого, ніж служити Вітчизні. І лише тоді буде сильна держава, коли будуть сильні духом українці.

Андрій Киця, звертаючись до присутніх, наголосив: «Якщо ми не будемо пам'ятати своєї історії, не матимемо майбутнього. Історія повторяється ніби по спіралі.” Він провів паралелі між подвигом трьохсот юнаків, які під Крутами власною кров'ю вписали в книгу історії України нову сторінку, та героями Євромайдану, героями, які тепер гинуть на сході України. Ці люди є взірцем патріотизму, палкої любові та відданості Батьківщині. В особливих умовах сьогодення трагедія Крут має навчити нас мудрості, консолідованості, єдності.

Андрій Киця подякував Івану Івановичу Мирці за те, що спорудив пам'ятний курган, біля якого відбувався мітинг-реквієм. “Слава Героям Крут, слава загиблим на Майдані, слава бійцям АТО, слава Україні!», - ­сказав заступник міського голови.

З промовами про подвиг і патріотизм юнаків, що загинули під Крутами, виступили перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та голова Волинського відділення Союзу Українок Любов Ганейчук. Потім учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам'ятного знака Героям Крут, хвилиною мовчання вшанували пам'ять молодих патріотів, на завершення разом заспівали Гімн України.

в освітніх закладах та бібліотеках міста відбуваються тематичні заходи, уроки пам'яті з нагоди річниці трагічної загибелі студентського куреня під Крутами, також створено експозиції фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури, присвячених подвигу Героїв Крут, Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ