На Хмельниччині проведено усний журнал з питань пожежної та техногенної безпеки

На Хмельниччині проведено усний журнал з питань пожежної та техногенної безпеки

30.01.16 15:18 0 778
27 січня поточного року на базі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки за участю педагогічних працівників Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та рятувальників Хмельницького міського управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області зі студентами торговельно-економічного коледжу проведено усний журнал на тему: «Пожежна та техногенна безпека».

Як зазначила завідувач відділом виробничої літератури бібліотеки Галина Босюк, тему випуску сформулювали таким чином, щоб максимально охопити визначальні питання, що стосуються безпеки життєдіяльності. Кожна сторінка журналу – це окреме питання, яке висвітлював окремий фахівець.

У ході проведення заходу методисти Центру разом зі студентами повторили, що таке надзвичайні ситуації, розповіли про їх класифікацію за характером виникнення та масштабами. До присутніх довели аналіз надзвичайних ситуацій та подій, що сталися у 2015 році. Отримані знання діти застосували, спробувавши самостійно класифікувати надзвичайні ситуації, що мали місце на території Хмельниччини як минулого року, так і цьогоріч.

Представляючи сторінку «Пожежна безпека» старший лейтенант служби цивільного захисту Руслана Нестер розповіла про основні причини пожеж, вжиття необхідних заходів з метою недопущення їх виникнення, а також правила поведінки на випадок лиха. Майстер виробничого навчання обласних та міста Хмельницький курсів Юрій Мальнєв презентував присутнім сторінку «Техногенна безпека», навівши приклади резонансних надзвичайних ситуацій техногенного характеру, що сталися як в Україні, так і за її межами. Крім того, особливий інтерес у присутніх викликало ознайомлення із приладами радіаційної, хімічної розвідки та дозиметричного контролю. Діти самостійно виміряли радіаційний фон у приміщенні, за допомогою нітратоміра з’ясували вміст шкідливих елементів у фруктах та овочах.

На завершення завідувач лабораторією наочних засобів навчання Центру Тетяна Ромасюкова провела бліц-опитування із використанням елементів гри, в ході якого учасники заходу продемонстрували не лише рівень засвоєння матеріалу, а й вміння використати отримані знання на практиці.

Про ефективність проведеного заходу свідчила активність школярів та їх схвальні відгуки після завершення журналу. До того ж, його учасники відмітили, що така інноваційна форма проведення заняття як усний журнал є цікавою та динамічною.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Поліцейські Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ