Прокуратура Рівненщини забезпечує реалізацію права на доступ до публічної інформації

Прокуратура Рівненщини забезпечує реалізацію права на доступ до публічної інформації

30.01.16 08:02 0 523
На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України від 30.12.2015 № 430 «Про організацію діяльності органів прокуратури України з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації» органами прокуратури Рівненської області упродовж 2015 року вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права кожного на інформацію.

Спостерігається стала тенденція до значного зростання кількості запитів на інформацію, що надходять до прокуратури.

Якщо у 2014 році надійшло 109 запитів на інформацію, то у 2015 – 122, що на 11% більше.

Із загальної кількості розглянутих запитів 70 (або 71%) опрацьовано апаратом регіональної прокуратури, 29 (29%) – підпорядкованими прокурорами. На 60 запитів надано інформацію, на 37 - роз'яснення.

Лише на 2 запити відмовлено у наданні інформації у зв'язку з віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Усі запити розглянуто в межах визначеного Законом п'ятиденного строку.

Переважна більшість запитів на інформацію надійшла від громадян – 59; представниками засобів масової інформації скеровано 46 запитів, іншими громадськими організаціями та об'єднаннями – 17.

Змінюється не тільки кількісний, але і якісний їх склад.

Зокрема, у порівнянні з минулим роком збільшилось число розглянутих запитів з кадрових питань (17 або 17,2% від розглянутих) та з питань досудового розслідування (18 або 18,2 % від розглянутих).

Це пов'язано з підвищеним інтересом суспільства до результатів проведення реформування органів прокуратури України, розслідування прокуратурою резонансних кримінальних проваджень тощо.

Крім того, розглядались запити з питань організаційно-розпорядчої діяльності (12), з яких 5 - про надання статистичної інформації; 4 запити розглянуто з питань представництва інтересів громадян та держави в суді; з інших питань розглянуто 48 запитів.

Запитувачі проявляють зацікавленість в отриманні інформації про діяльність підпорядкованих прокуратур.

Так, прокуратурою міста Рівне розглянуто 9 запитів, міста Кузнецовська - 5, по 3 запити розглянуто прокурорами Сарненського та Радивилівського районів. Незважаючи на активне проведення роз'яснювальної роботи, ще продовжують мати місце факти скерування громадянами інформаційних запитів, як правило, в електронній формі, які за своїм змістом фактично є зверненнями.

В основному, у формі інформаційного запиту громадяни просили надати правову допомогу чи відповіді на питання, які повинні вирішуватися у порядку, встановленому Законом України «Про звернення громадян».

У таких випадках, працівники відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів, ставлячись із розумінням до кожного запитувача, надавали роз'яснення щодо вирішення порушених ними питань у відповідності до вимог Закону України «Про звернення громадян».

Нагадаємо, що запити на інформацію у прокуратуру області та до місцевих прокуратур можна подати усно, поштовим або електронним зв'язком за телефонами та адресами, вказаними на офіційному сайті прокуратури Рівненської області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ