Хмельницькі колеги вивчали можливості профнавчання у Рівному

Хмельницькі колеги вивчали можливості профнавчання у Рівному

30.01.16 14:11 0 641
27 січня вивчити досвід рівнян завітала представницька делегація з Хмельниччини на чолі з директором обласного центру зайнятості Сергієм Черешнею.

Гостей ознайомили з роботою Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, його Олександрійським відділенням, навчальною базою та навчально-виробничим комплексом з гуртожитком в м.Рівне.

86 тисяч безробітних пройшли професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації у Рівненському ЦПТО ДСЗ з 1992 року, коли він розпочав роботу. Більше 90 відсотків становить рівень працевлаштування слухачів центру. Серед професій, які надають у центрі та його шести відділеннях, є унікальні: ковалі, майстри плетіння з лози, ландшафтні дизайнери, вишивальниці золотом, рибоводи, робітники фермерського господарства з навиками бджолярства та інші. А взагалі готують фахівців за 56 професіями у 12-ти галузях діяльності. Торік тут навчали людей із 21 регіону, причому, найбільше – із сусідньої Хмельниччини.

Вражений побаченим, директор Хмельницького ОЦЗ С.Черешня сказав: «Ми з колегами - директорами всіх наших базових центрів зайнятості – вирішили: краще раз побачити, ніж сто разів почути. Не перший рік співпрацюємо із, вважаю, кращим в Україні Рівненським центром професійно-технічної освіти ДСЗ, знаємо, як серйозно тут ставляться до підготовки та перепідготовки фахівців: приміром, ті, кого направляємо ми, одразу ж знаходять роботу, окрім того, все частіше вчимо людей під конкретні замовлення роботодавців. У них, до речі, постійно зростає рівень вимог до фахівців: і тут його задовольняють сповна».

Під час обміну досвідом директор Рівненського ОЦЗ Іван Ткачук зазначив, що ми повинні вчити людей на матеріальній базі завтрашнього дня, якої ще немає навіть у роботодавців. Другий принцип: навчання має бути максимально компактним та швидким: адже роботодавець не чекатиме роками. Третій – гнучкість: навіщо, скажімо, матері трьох дітей щодня їздити на лекції, коли теорію можна вивчити дистанційно? А практичні навики отримати та закріпити треба на нашій навчальній базі. Словом, маємо дати роботодавцю такого вишколеного фахівця, який відповідатиме вимогам часу.

Директор Рівненського ЦПТО ДСЗ Володимир Псюк продемонстрував мультимедійну презентацію послуг навчального закладу.

Така форма роботи, як обмін досвідом фахівців центрів зайнятості різних областей сприятиме досягненню спільної мети - дати безробітним професійну путівку в життя, а роботодавцям – кваліфікованих працівників.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ