Сергій Надал: «Звитяга Героїв Крут дала Україні додаткових 2 роки державності»

Сергій Надал: «Звитяга Героїв Крут дала Україні додаткових 2 роки державності»

30.01.16 10:41 0 542
Чергову річницю бою під Крутами відзначає Україна 29 січня. Цього дня 1918-го року невелика група добровольців, трохи більша за 500 чоловік зупинила наступ чотирьох тисяч більшовицьких військ.

«Це не лише дата для вшанування, але і урок того, як мала група людей робить великі справи, що впливають на всю країну, - відзначає міський голова Сергій Надал. - У наш час традиційно шанують жертовність, проте забувають про значення таких історичних подій. Подвиг під Крутами на декілька днів зупинив наступ російських карателів та дозволив уряду УНР підписати мир у Брест-Литовську і врятувати Українську державу від окупації більшовиками ще на початку 1918 року. Адже у Бресті делегація більшовицької Росії вже підготувала звернення, що Київ у руках комуністів і ніякої УНР не існує. Тому битва під Крутами мала не лише символічне значення, а й величезне історичне значення, про яке практично не згадують».

Очільник Тернополя додає, якщо подивитися на події 1918, то можна знайти багато подібного з сучасністю. Як у 2014 російська сторона, так і у 1918 радянська Росія намагалася представити події в Україні «громадянською війною». Так само, як і тоді, народ був дезорієнтований і невдоволений нерішучістю політиків, котрі не бачили загроз аж до того часу, поки ворожі війська не стояли під стінами українських міст. І головне, як і тоді, у 2014 першими пішли на захист своєї батьківщини добровольці.

«Історію, як показує практика, творить активна меншість. Спочатку з’явилися добровольці і волонтери. Вони здобули перші перемоги. Показали, що можна працювати по-іншому. Вони повернули повагу до військових і українська армія відродилася, - додає Сергій Надал. - ми повинні вшанувати пам’ять про тих, хто був першим тоді, і хто став першим тепер. При цьому пам’ятати, що найбільший ворог реформ — це байдужість більшості, а розбудити цю більшість може активна меншість. Зробити нашу країну і наш спільний дім кращими — це обов’язок кожного з нас перед полеглими Героями. І робити зміни потрібно навіть тоді, коли більшість ще їх не розуміє, або не готова в них брати активну участь».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ