Тернопільщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні

Тернопільщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні

30.01.16 09:56 0 578
Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні пан Юріс Пойканс 29 січня відвідав Тернопільщину.

У рамках візиту Надзвичайний і Повноважний Посол зустрівся з головою обласної державної адміністрації Степаном Барною.

Насамперед Степан Барна висловив подяку за підтримку українського війська Латвійською республікою, допомогу пораненим та їх сім`ям, надання гуманітарної допомоги тощо.

«Латвія цікава для нас з точки зору залучення інвестицій, плацдарму для виходу суб`єктів господарювання на ринки ЄС, - наголосив очільник краю. – Ми маємо вигідне географічне положення, багату ресурсну базу, аграрний і туристично-рекреаційний потенціал, високий рівень освіти і кваліфікацію робочої сили, багату наукову і культурну спадщину».

Степан Барна акцентував увагу, що Тернопільщина зацікавлена у залучення інвестицій в аграрну сферу, харчову та переробну промисловість, створенні спільних підприємств, які б займалися переробкою продукції сільського господарства.

«Латвія має цікавий досвід роботи сільськогосподарського кооперативного руху, - зазначив Степан Барна. – Тому було б дуже добре організувати навчання для підвищення рівня сільськогосподароських виробників. Крім того, у нас є успіхи в садівництві. На теренах краю є підприємства, які мають сади, що займають понад 500 га».

В свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні пан Юріс Пойканс виступив з ініціативою відкрити представництво консульства Латвійської Республіки у Тернополі. Також він запропонував допомогу для українських підприємств щодо сертифікації продукції для виходу на ринки ЄС.

« Я надіюся, що це початок дуже вдалого співробітництва», - зауважив пан Юріс Пойканс.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зусиллями Ужгородської ...

КОМЕНТАРІ