Чим ризикує підприємство,без юридичної підтримки?

Чим ризикує підприємство,без юридичної підтримки?

01.02.16 08:45 0 1567

Сучасні економічні реалії та постійні зміни в законодавстві - ось те, з чим щодня доводиться стикатися кожному підприємству. Керівники та бухгалтери щодня ризикують через недостатню юридичну грамотность, іноді тільки залучення професійного юриста може забезпечити правовий захист і вберегти від величезних штрафів за недотримання законів і від конфліктних ситуацій з податковими органами, співробітниками і партнерами по бізнесу. Підписання важливого контракту? Кадрове діловодство? Складання товаросупровідних документів? Чи можна діяти без юридичної підтримки?

Розглянемо 3-ри прикладу з життя, коли керівники зверталися за підтримкою, іноді, постфактум:

  • Перший. Фірма відвантажила покупцеві товар, але ніякі документи цього не підтверджують. Покупець може «забути» про факт відвантаження - і фірма понесе збитки. Підприємство ризикує працювати в збиток, якщо товаросупровідні документи складені невірно;
  • Другий. В кінці 2011 року був прийнятий закон про обов'язкову реєстрацію баз персональних даних, але ніякої інформації щодо правильності заповнення бланків та процедуру реєстрації дано не було. З 1 січня 2012 року всі, хто не відправив дані в базу, могли бути оштрафовані на суму до 17 тис. грн. Підприємство ризикує платити штрафи за недотримання законів;
  • Третій. Недотримання нового Податкового кодексу і неправильне оформлення документації може призвести до кримінальної відповідальності директора і бухгалтера і позбавлення волі до 5-10 років.

Цей список можна продовжувати ще дуже довго...

Юридичні послуги обслуговування компаній

"У своїй практиці підприємства часто стикаються з проблемами несвоєчасних поставок, невиплати коштів за поставлену продукцію та надані послуги, а також з штрафами за затримку поставок. Для того щоб робота Вашої фірми не припинялася через такі проблем, їх потрібно вирішувати оперативно і юридично грамотно", - розповідає Павлов Н. Е. - співробітник ЗАО «Юридическое Сопровождение Бизнеса»: http://www.zaousb.ru.

Приклад з життя

Фірма «А» поставила супермаркету «Б» 10 000 пляшок шампанського з умовою оплати протягом терміну реалізації, тобто до того моменту, поки супермаркет не продасть всі пляшки. Коли Фірма «А» почала вимагати від супермаркету повернення коштів за поставлений товар, представник супермаркету сказав, що 10 000 пляшок шампанського вони зможуть продати не раніше, ніж через рік. Тоді фірма «А» звернулася до суду, але довести факт «реалізації» не вдалося. А діяти потрібно було наступним чином:

  • обумовити крайній термін реалізації в договорі;
  • укласти договір із застереженням, яке дозволило б у суді відразу ж повернути необхідну суму.

Тоді юридичній компанії вдалося б довести факт неправомірних дій супермаркету і повернути фірмі «А» вкладені кошти.

Як не потрапити на гачок Податковій?

Неправильне укладення договорів та додаткових угод останнім часом є причиною того, що багато директорів та бухгалтерів фірм притягуються до кримінальної відповідальності. І першими переслідувати за «бумагомарання» починають податкові органи. Неправильно укладений договір податкові органи називають «нікчемним». Що вони вкладають у це поняття? Вони визнають угоди компаній нелегальними («нікчемними»), грунтуючись на результатах перевірок фірм, не пов'язаних з цими компаніями, тим самим применшуючи роль первинної документації компанії (яку, звичайно, бухгалтери та директори «підготували, як треба»).

Статтю податкові органи всім «шиють» одну - ст. 212 Кримінального кодексу України, а саме «Ухилення від сплати податків».

«Якщо ви ще не сидите,
то це не ваша заслуга,
а наше недоопрацювання»

Фелікс Дзержинський

Для того щоб фраза «залізного» Фелікса ніколи не стала актуальною для Вас, краще довірити свою документацію юристу, який проведе аудит не лише внутрішнього, а й зовнішнього документообігу (а саме того, який «побічно» стосується Вашої фірми), і підкаже, як правильно укладати договори з партнерами, щоб вони не викликали підозр у податкових органів.

Комплексне юридичне обслуговування - це запорука того, що Ви завжди отримаєте кваліфіковану юридичну підтримку і будете впевнені в тому, що весь документообіг на Вашому підприємстві повністю відповідає законодавству.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ