Вінничина: валерій Коровій взяв участь у звітній колегії Департаменту охорони здоров’я області (+фото)

Вінничина: валерій Коровій взяв участь у звітній колегії Департаменту охорони здоров’я області (+фото)

02.02.16 16:28 0 513
29 січня в актовій залі обласної клічної лікарні ім. М.І. Пирогова відбулося засідання колегії Департаменту охорони здоров'я «Про результати діяльності медичної галузі області за 2015 рік та актуальні завдання на 2016 рік .

У колегії взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, директор Департаменту охорони здоров'я та курортів ОДА Людмила Грабович, заступник голови - директор Департаменту освіти і науки Ігор Івасюк, Олексій Качур – заступник голови облради та Ярослав Хребтій – голова постійної комісії облради з питань охорони здоров'я та соціального захисту і зайнятості населення.

Основними питаннями на 2016 рік стали: планові перевірки закладів третинного рівня, продовження методично-інформаційого супроводу медичних закладів, а також розгорнення масштабної інформаційної кампанії задля профілактики серцево-судинних захворювань та співравця з Світовим банком в рамках проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі людей». Також увага зверталася на медико-психологічну допомогу учасникам АТО.

Запрошений на колегію, Валерій Коровій, звертаючись до учасників зібрання, наголосив на тому, що важливими напрямками у роботі з медичними установами області є налагодження тісної співпраці між керівництвом області та ДОЗ. Крім того, розглядаючи умови в яких перебуває медицина області на даний момент, очільник регіону наголосив на важливості впровадження ефективної формули роботи, яка б допомогла обє'днати приватні та державні лікувальні заклади: «Ми повинні знайти ефективну формулу для державно-приватного партнерства, щоб надавати ефективні послуги населенню».

«Наступного року ми очікуємо змін у роботі багатьох медичних закладів. Основними завданнями для нас є концентрація уваги на третинний рівень надання медичної допомоги, тому будемо усіляко підтримувати усі проекти, в тому числі, налагодження роботи хірургічного комплексу лікарні ім. М.І. Пирогова, розвиток і будівництво Центру серцево-судинної патології та інші обласні заклади охорони здоров'я. Сподіваюсь, що побудуємо міцний фундамент і піднімемо охорону здоро'я на новий якісний рівень» – зазначив Валерій Коровій.

В ході колегії головні лікарі висловлювали пропозиції щодо подальшої співпраці між закладами різних рівнів надання медичної допомоги.

Підсумовуючи колегію, Людмила Грабович, окреслила найважливіші перспективні шляхи розвитку охорони здоров'я Вінницької області.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ