В Чернігівській області несправність пічного опалення призвела до пожежі житлового будинку

В Чернігівській області несправність пічного опалення призвела до пожежі житлового будинку

02.02.16 09:26 0 475
31 січня о 12:13 до Служби порятунку «101» у Ічнянському районі надійшло повідомлення про загоряння приватного житлового будинку в с. Гужівка. За викликом до місця події прибув черговий караул державного пожежно-рятувального підрозділу з райцентру. У той момент відбувалось інтенсивне горіння даху помешкання. Вогнеборці одразу приступили до гасіння, яке ускладнювалося поривами сильного вітру та можливістю перекидання полум'я на сусідні споруди. Пожежу о 12:25 локалізували, а о 13:50 ліквідували. Завдяки оперативним діям, рятувальники не допустили розповсюдження вогню на поряд розташовані дві господарські споруди.

Ймовірною причиною виникнення пожежі послужили тріщині у димарі опалювальної печі з якої іскри потрапили на дерев’яні конструкції перекриття та сіно, що зберігалося на горищі. На щастя, ніхто з господарів не постраждав.

Управління ДСНС України у Чернігівській області звертається до населення з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки та не користуватися печами, які мають тріщини. Аби уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ