На Тернопіллі завершенню ліквідаційних процедур підприємств-банкрутів – особлива увага

На Тернопіллі завершенню ліквідаційних процедур підприємств-банкрутів – особлива увага

02.02.16 09:50 0 531
З метою погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду налагоджено співпрацю головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області із сектором з питань банкрутства головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

В рамках співпраці щодо вирішення проблемних питань, які виникають в процесі завершення ліквідаційних процедур підприємств-банкрутів, начальник юридичного відділу головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Павло Осадчук провів робочу зустріч із завідувачем сектором з питань банкрутства головного територіального управління юстиції в області Наталією Гладовською.

Було відмічено, що станом на 01.01.2016 порушено і знаходиться в провадженні господарського суду 71 справа про банкрутство на суму 33,0 млн. грн., з них борг підприємств-банкрутів зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування становить 7,6 млн. грн., зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – 0,7 млн. грн., з відшкодування пільгових пенсій – 24,7 млн. грн.

З початку року відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порушено справи про банкрутство по семи підприємствах, заборгованість яких складає 2,6 млн. грн.

Від підприємств, щодо яких порушено провадження в справах про банкрутство у 2015 році надійшло 631тис. грн.

Ліквідовано 11 підприємств-банкрутів із загальною сумою заборгованості 2,0 млн. грн. Учасники зустрічі обговорили терміни завершення ліквідаційних процедур в розрізі кожного підприємства-банкрута. Завідувач сектором з питань банкрутства проінформувала, що в І кварталі 2016 року очікується ліквідація 5 підприємств-банкрутів. Особливу увагу звернуто на повноту вжиття арбітражними керуючими заходів щодо погашення заборгованості підприємств по яких справи про банкрутство тривають понад п'ять років.

За результатами зустрічі визначено перелік банкрутів, матеріали по яких буде подано на розгляд чергового засідання відповідної комісії при обласній державній адміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Попередження про підйом ...

КОМЕНТАРІ