Що можуть навчити тренінги?

Що можуть навчити тренінги?

02.02.16 12:06 0 657

Цікаво, що зараз навчання, тренінги та семінари стали особливо актуальними. Ринок змінився, багато компаній вступили в період так званої «кризи зростання», коли інтуїтивний менеджмент уже не спрацьовує, а інші зіткнулися з тим, що ринок, який раніше був готовий спожити все, що завгодно, зараз став дуже вибагливий. І кінцевий споживач тепер дуже вибірковий, і проміжна ланка (мережі дилерів, дистриб'юторів, роздріб). Тепер недостатньо бути просто чарівним і вміти інтуїтивно впливати на людей - тепер треба володіти технологіями - у сфері управління, маркетингу і продажів. Для реального ефекту та віддачі необхідні спеціальні навички.

Погодьтеся, жоден ВНЗ світу не дає необхідного рівня практичних навичок, необхідних для  життя. А бізнес-тренінг дає співробітникам можливість "пережити" ту чи іншу ситуацію на практиці. При цьому весь процес ненав'язливо контролює тренер, допомагаючи людині зафіксувати "корисну" модель поведінки. Ще один плюс тренінгів в тому, що тренер розглядає проблему фірми з позиції стороннього спостерігача, а не члена колективу. Крім того, тренінг - це дуже стисла за термінами форма навчання.

Які бувають тренінги?

В цілому всі тренінги можна розділити на три категорії.

  1. Для себе коханого (ще його називають "тренінг особистісного зростання"). У цьому тренінгу без комплексів намагаються залізти у ваше дитинство. Тренер витягує назовні ваші комплекси, після чого ви спільно намагаєтеся їх подолати. В результаті, ви виходите з тренінгу злегка очманілий, але «всемогутній».
  2. Для себе ділового і товариського (фахівці називають цей різновид тренінгів комунікативними, або психологічними). Сюди відносяться тренінги, розвиваючі ваші індивідуальні ділові якості, а саме: планування власного часу, розстановка пріоритетів при вирішенні завдань і т.д. А також тренінги для начальства, тобто розглядають різні аспекти роботи з підлеглими типу делегування повноважень, мотивації співробітників, методи вирішення конфліктів і т.д. Сюди ж можна віднести групу тренінгів з техніки продажів, проведенню переговорів і презентацій. Якщо звалити все в купу, то можна сказати, що об'єднує всі ці тренінги одна особливість - вони навчають нюансам спілкування в бізнесі.
  3. Для користі справи (мовою психологів - спеціалізовані, або ж професійні).

Підвидів ж тренінгів зараз видимо-невидимо. Наприклад, одна компанія може запропонувати вісім різновидів тренінгів з продажу. А якщо ви не знайшли бажаний тренінг в "програмці", то, цілком імовірно, спеціально для вас тут же розроблять "ексклюзивний" варіант, складений з вже наявних блоків. Варто також враховувати, що на тренінг сильний вплив робить особистість тренера.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Тернопіль: представники ...

КОМЕНТАРІ