Як зробити смачну каву?

Як зробити смачну каву?

02.02.16 19:01 0 870

Смачна кава допоможе вам прокинутися вранці, зберегти бадьорість протягом дня, додасть у ваше життя відчуття повноти буття. А ось зварити таку каву чомусь виходить не у всіх.

Найсмачніша кава - натуральна

Смачна каву і розчинна кава - виключають одне одного як поняття. Розчинну кава можна пити тільки в самих екстремальних ситуаціях, коли під рукою більше нічого немає. Так що далі мова піде тільки про натуральну кави, для виготовлення якої використовуються якісні кавові зерна, обсмажені і змелені за всіма правилами. І, звичайно, говорити будемо про каву, зварену вручну: з кофемашинами і кавоварками хороший кавоман змагатися принципово не стане. До речі, більше інформації про каву ви можете прочитати на сайті: http://coffeeok.com.ua/.

Свіжа кави - запорука успіху

Сорт кави для неспеціаліста особливого значення зазвичай не грає. Недосвідчені в каві люди віддають перевагу каві з цукром і ароматизованій: кава з ароматами вишні, шоколаду, кориці, ванілі і різних горіхів. Кавомани ж звертають увагу не тільки на сорт, а й на ступінь обжарювання, тонкість помелу, щільність пінки. Снобів серед кавоманів чи не більше, ніж серед любителів вин. Але в кожному разі перше, що потрібно зробити - купити хорошу каву в зернах.

При покупці дивіться, щоб кава, яку ви купуєте, не стояла поблизу ламп, які висвітлюють вітрину. Світло і тепло згубно впливають на зерна. Купувати потрібно найсвіжішу каву, яку тільки зможете знайти. Куплену каву зберігайте в герметичній тарі. І не робіть стратегічних запасів: достатньо тижневого. Віддайте перевагу 100% арабіці - робуста на смак грубіша, до того ж кислить і містить більше кофеїну.
Мелена кава відразу ж після помелу починає втрачати аромат і смак, тому молоти взапас його не слід. Покладіть в кавомолку рівно стільки кавових зерен, скільки потрібно на одну або дві чашки. Помел кави, який ви будете варити в турці повинен бути дуже тонким.

Варимо каву правильно

Як тільки ви змололи зерна кави (а вийти повинна практично кавова пудра), приступайте до приготування кави. У турку наливається чиста джерельна вода, додаються дві чайні ложки меленої кави на порцію, і при бажанні - ложка або дві цукру. Вода повинна доходити до самого горлечка джезви. Варити каву слід на маленькому вогні. В ідеалі для цього повинен використовуватися розпечений пісок, але для середньостатистичної кухні це явно перебір.

Що стосується води, то ніщо не може зіпсувати смак кави так, як хлорована вода з-під крана. Використовуйте чисту воду, але все-таки не дистильовану, інакше смак напою істотно збідніє.
Як тільки кава починає закипати, а пінка піднімається все вище, приберіть джезв з вогню і дайте каві трохи «заспокоїтися». Пінка осіла - ставте джезву знову на вогонь. Повторіть три рази. Після цього кава готова, можна розливати її по чашках.

Експерименти з кавою

Багатьом подобається розцвічувати смак кави різними добавками. Наприклад, у турку додають корицю, ваніль, какао, мелену гвоздику, чорний перець, і навіть свіжий часник. Популярна добавка до кави - морська сіль. Додає кави гостроти корінь імбиру, пікантності - бадьян. Дуже смачна кава виходить, якщо варити його разом з розмеленим фундуком або волоським горіхом. Замість цукру іноді можна покласти в турку з кавою мед.
Але, чесно кажучи, справжня кава не потребує ніяких поліпшувачів смаку. В крайньому випадку, до неї можна додати молока або вершків.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінничині бійці ДСНС ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ