Топ-20 кращих скульптур світу

Топ-20 кращих скульптур світу

02.02.16 20:48 0 1771

У сучасному світі представлена ​​величезна кількість різноманітних скульптур на будь-який смак. Мабуть, у кожної з них знайдуться свої шанувальники, але лише деякі відомі широкій аудиторії. Пропонуємо ознайомитися з Топ-20 найвідоміших і найкращих скульптур світу. І розповість нам про них Пузовиков Сергій Антонович - співробітник компанії "АртСтоун": http://artstonedon.com.ua, яка вже більше 15 років працює на ринку України і пропонує своїм клієнтам пам'ятники, скульптури та ікони.

Венера Мілоська

Почнемо з самої розтиражованої скульптури, а саме «Венери Мілоської». Не секрет, що копії з цього твору часто можна побачити в холах різних установ. Автор і дата створення скульптури невідомі, але вважається, що вона з'явилася приблизно в 130 році до н. е. Оригінал експозіціоніруется в Луврі.

Давид

Довгий час статуя «Давид» роботи Мікеланджело прикрашала центральну площу Флоренції. З'явився цей витвір, що ілюструє біблійну історію про Давида і Голіафа, в 1504 році. На даний момент скульптура заввишки понад 5 метрів знаходиться у флорентійській Академії витончений мистецтв, а головну площу прикрашає її копія.

Мислитель

Найвідоміша скульптура Огюста Родена «Мислитель» була закінчена в 1882 році. А в 1906 році цей шедевр був відлитий у бронзі і збільшений до 181 см. Зараз оригінал знаходиться в паризькому музеї Родена. А в різних містах світу можна побачити його копії.

Дискобол

Статуя «Дискобол» є однією з найпопулярніших античних скульптур. Оригінальна бронзова статуя, імовірно авторства Мирона, була загублена, але можна помилуватися її копіями, виготовленими в Стародавньому Римі.

Бронзовий Давид

Бронзовий «Давид» - творіння Донателло, створене в 1440 році. Скульптура ілюструє перемогу Давида, з таємничою посмішкою дивиться на відрубану голову переможеного Голіафа. Оригінал розташовується у флорентійському Національному музеї.

П'єта

Скульптура «П'єта» роботи Мікеланджело була створена в 1499 році. Зображує Діву Марію з розіп'ятим Ісусом на руках. Оригінал знаходиться у Ватикані. Висота становить 1,74 метра.

Правосуддя

Статуя «Правосуддя» є втіленням богині Феміди. Існує багато скульптур цієї тематики, складно виділити кращу. Але можна точно сказати, що цей античний образ дуже популярний.

Поцілунок

Скульптура «Поцілунок» виконана з мармуру Огюстом Роденом в 1889 році. Є однією з ілюстрацій до твору «Божественна комедія» Данте Аліг'єрі. Оригінал експозіціоніруется в музеї Родена у Франції.

Гермес

«Гермес» - єдина робота давньогрецького творця Праксителя, що дійшла до наших днів. Приблизний рік її створення 343 до н. е. Висота з п'єдесталом становить 3,7 метра. Зараз перебуває в олімпійському Археологічному музеї.

Ніка Самофракійська

Автор скульптури «Ніка Самофракійська», що зображає крилату богиню перемоги, досі невідомий. Створена вона була в II столітті до н. е., оригінал зберігається в Луврі.

Статуя Христа-Спасителя

Скульптура Христа-Спасителя заввишки 38 метрів закінчена в 1931 році, вона була обрана в сімку Нових чудес світу. Розташований монумент в Ріо-де-Жанейро і є головною визначною пам'яткою Бразилії.

Моаї

«Моаї» - самі загадкові скульптури, розташовані вони на острові Пасхи. Вибиті статуї з монолітного каменю. Усього їх налічується 887 штук, всі різного розміру і ваги. Спосіб, а головне - причина їх встановлення невідома.

Сфінкс

«Великий сфінкс» - найдавніша, із тих що дійшли до нас, грандіозних скульптур. Висічена вона у вигляді величезного сфінкса із суцільної скелі. Довжина становить 73 метри, висота - 20 метрів. Розташована на березі річки Ніл в місті Гіза.

Статуя Свободи

Статуя «Свободи» виготовлена ​​французькими майстрами і подарована США в 1885 році, є символом Америки. Висота становить 46 метрів, з п'єдесталом - 93 метри розташована на острові Свободи поблизу Манхеттена.

Пісяючий хлопчик

«Пісяючий хлопчик» - найвідоміша статуя Бельгії. Точна дата і подробиці створення бронзової скульптури заввишки 61 см невідомі. Знаходиться в Брюсселі.

Русалочка

Статуя «Русалонька» - пам'ятка Копенгагена. Створена в 1913 році, висота скульптури становить 1,25 м. Неодноразово зазнавала актів вандалізму.

Будда Лешань

Статуя Будди заввишки 71 метрів знаходиться біля міста Лешань - це одне з найвищих зображень Будди. Зведення цього монумента тривало 90 років, а початок був покладений в 713 році.

Шива

Статуя Шиви заввишки 44 метри знаходиться в Непалі, зводилася 7 років з 2003 року по 2010 рік.

Колона Нельсона

Колона Нельсона знаходиться на Трафальгарській площі, зведений цей монумент на честь адмірала Гораціо Нельсона в 1843 році. Статуя заввишки 5,5 метрів височіє на колоні заввишки 46 метрів.

Будда Весняного храму

Мідна статуя «Будда весняного храму» найвища на Землі, її висота складає 128 метрів. Знаходиться вона в Китаї в селищі Чжаоцунь, закінчена в 2002 році.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати жіночу сумку?

КОМЕНТАРІ