На Луцькому підприємстві електротранспорту виплатили водіям заробітну плату за грудень

На Луцькому підприємстві електротранспорту виплатили водіям заробітну плату за грудень

03.02.16 09:01 0 566
Як уже відомо, у 2016 році Державним бюджетом України не передбачені кошти на відшкодування перевезень пільгових категорій населення. За ініціативи міського голови Миколи Романюка у міському бюджеті на пільгові перевезення громадян у міському транспорті в рамках Програми соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки передбачено на 2016 рік близько 20 млн грн. Перші кошти за пільгові перевезення, які надійшли на підприємство з міського бюджету 29 січня, а це 2 млн 222 тис. грн, були спрямовані на виплату заробітної плати працівникам підприємства електротранспорту.

В.о. директора ЛПЕ Ігор Грицюк розповів, що цими коштами повністю закрито заробітну плату водіям за грудень місяць . Тобто, за грудень заборгованості із заробітної плати по службі перевезень немає. Залишилась частково заборгованість за листопад, грудень перед іншими службами і адміністрацією.

Як пояснив Ігор Грицюк, заборгованість із заробітної плати в основному була спричинена несвоєчасним виконанням державою своїх зобов'язань щодо виплати компенсації за перевезення пільгових категорій громадян. І на даний час держава боргує підприємству 1 млн 150 тис. грн.

Луцьким підприємством електротранспорту із отриманих коштів від продажу квитків у січні було заплачено за електроенергію (650 тис. грн), а в березні ця сума суттєва збільшиться, адже електроенергія має подорожчати. Тому, за словами в.о.директора, адміністрація підприємства вивчає питання підняття тарифу за перевезення у тролейбусах до двох грн, щоб частково компенсувати затрати, які несе ЛПЕ за перевезення пасажирів у місті. Але це має відбутися після прийняття відповідного рішення виконавчим комітетом міської ради.

А ще: цими днями підприємство поповнилося іще однією одиницею рухомого складу: було капітально відремонтовано тролейбус, який з 2007 року не виходив у рейси.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі ліквідовано ...

КОМЕНТАРІ