У Луцьку відзначили 72-у річницю визволення міста від фашистських загарбників

У Луцьку відзначили 72-у річницю визволення міста від фашистських загарбників

03.02.16 09:48 0 519
2 лютого 1944 року місто Луцьк було звільнене від фашистських загарбників. на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася панахида та покладання квітів до пам'ятного знака "Невідомому солдату" з нагоди вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

Участь у заході взяли заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, заступник міського голови Андрій Киця, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, представники обласної і міської влади, ветерани та громадськість Луцька, делегація Кузнецовської міської ради.

Розпочався захід із панахиди за загиблими, яку відправили священнослужителі УПЦ КП.

Потім до присутніх звернувся заступник міського голови Андрій Киця: « 72-а річниця визволення міста від фашистських загарбників. Це наша історія, яку по-різному можна трактувати. Але той, хто не пам'ятає минулого, не має гідного майбутнього. На жаль, немає живих ветеранів, які безпосередньо визволяли Луцьк, але живі їхні родичі, живе пам'ять про них. А поки буде жити пам'ять, доти буде жити Україна».

Андрій Киця подякував усім учасникам мітингу-реквієму за повагу до своєї історії і любов до своєї землі, побажав ветеранам здоров'я, щастя, миру і благополуччя.

Крім того, учасники заходу вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Після цього представники влади і громадськості поклали квіти до пам'ятного знака «Невідомому солдату» та Стіни Скорботи.

У ці дні про безсмертний подвиг розповідають також виставки в музеях та бібліотеках.

У загальноосвітніх навчальних закладах, позашкільних установах містах відбуваються тематичні уроки, бесіди з ветеранами війни, учасниками руху опору, героями фронту й тилу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ