Житомирська поліція попереджає: не залишайте у салонах цінних речей,аби не спокушати злодіїв

Житомирська поліція попереджає: не залишайте у салонах цінних речей,аби не спокушати злодіїв

03.02.16 15:48 0 564


За останні 2 доби у Житомирі зареєстровано близько десятка крадіжок з автотранспорту, внаслідок чого громадяни позбулися понад 20 тисяч гривень. Нині правоохоронці розшукують автозлодіїв. Поліція закликає громадян не залишати без нагляду транспортні засоби та не зберігати у салонах цінні речі.

28-річний житомирянин звернувся до Житомирського відділу поліції після того, як виявив, що замок на водійських дверцятах його «Фольксвагена» пошкоджено, а із салону зник ноутбук вартістю близько 10 тисяч гривень. Як з'ясували правоохоронці, заявник залишив автівку на загальній парковці біля одного з торгівельно-розважальних комплексів міста.

Інший 29-річний житель обласного центру необачно залишив свій «Део Ланос» незамкненим на нетривалий час своєї відсутності. Втім, коли повернувся, не знайшов у салоні сумки з близько 3 тисячами гривень, мобільним телефоном і особистими документами.

67-річного власник «Славути» не забув замкнути дверцята і залишив свій автомобіль біля будинку на одній з вулиць Житомира. Втім, уже за кілька годин повернувшись до машини, чоловік помітив відсутність автомагнітоли. При цьому дверцята автівки так само були замкнуті. Поліцейські, які працювали на місці події, обґрунтовано припустили, що злодій підібрав ключ до дверцят.

А в салон «Фольксвагена», належного 32-річному житомирянину, зловмисник потрапив, просто розбивши віконне скло водійських дверцят. З машини зникла чоловіча барсетка з грошима, документами, банківською карткою на суму понад 3 тисячі гривень.

Таким же варварським способом злодій викрав із позашляховика «Ленд Ровера» навігатор вартістю близько 2 тисяч гривень. Про це до поліції уранці 28 січня повідомив 40-річний власник авто.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Нині правоохоронці вживають заходів для встановлення і затримання зловмисників. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом або позбавлення волі строком до 3 років.

Водночас поліція закликає громадян до пильності та обережності, а власникам транспортних засобів, залишених на автостоянках і парковках, правоохоронці лишають листівки-пам'ятки із порадами, як уникнути подібних неприємних ситуацій.

Шановні громадяни! У жодному разі не залишайте свої транспортні засоби без нагляду. Не забувайте зачиняти дверцята навіть на період вашої кількахвилинної відсутності. Обладнайте автомобіль протиугінними засобами. І врешті, пам'ятайте, що автомобіль – не сейф на колесах, а тому не зберігайте у салонах будь-яких цінних речей, документів або грошей, особливо на видноті. Не спокушайте злодіїв!

За інформацією відділу комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Тернополі повідомлення ...

КОМЕНТАРІ