У Житомирі презентували довідник природно-заповідного фонду області

У Житомирі презентували довідник природно-заповідного фонду області

03.02.16 17:56 0 642
2 лютого 2016 року, об 11 год. у конференц-залі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича відбулася презентація довідника «Природно-заповідний фонд Житомирської області».

За організаційного та фінансового сприяння управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації довідник видано в кінці 2015 року, тиражем у 3000 примірників.

Довідник складено на основі експедиційних досліджень, які автори книги проводили на території об'єктів природно-заповідного фонду Житомирської області протягом 27-ми років. Розрахований він на спеціалістів у галузі охорони довкілля, науковців, викладачів та студентів, пересічних любителів природи.

«Останній раз такий довідник було видано у 1993 році. Ця книга – це велика праця і, дякуючи нашим авторам, уся інформація була зібрана та скомпонована в одне видання, що детально розкриває об'єкти природно-заповідного фонду нашої області», – сказав заступник начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Сергій Сіренький.

Значна увага в книзі приділена ландшафтам, рослинному та тваринному світу об'єктів ПЗФ, рідкісним видам флори і фауни, занесеним до чинного видання «Червоної книги України», а також рідкісним рослинним угрупованням, занесеним до «Зеленої книги України».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Три агроформування ...

КОМЕНТАРІ