В Закарпатській області третього лютого Всесвітній день боротьби проти раку

В Закарпатській області третього лютого Всесвітній день боротьби проти раку

03.02.16 16:29 0 573
У середу, 3 лютого, об 11.00 в прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна, 6) в рамках Всесвітнього дня боротьби з онкологічними захворюваннями відбудеться прес-конференція головного лікаря Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру Андрія Русина.

Довідково:

Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» - Міжнародним союзом проти раку або UICC і відзначається щорічно 4 лютого. Мета цього дня в усьому світі - підвищення обізнаності людей про рак як про одне з найстрашніших і згубних захворювань сучасної цивілізації.

Відомо, що виникнення 43% (а за деякими дослідженнями ця цифра становить 80 %) ракових захворювань можна було б запобігти дотримуючи елементарних норм здорової поведінки, таких як: заборона доступу до куріння дітей, боротьба з курінням як таким; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного здоров'я.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хто на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ