У Рівненській області рятувальники посилюють роз’яснювальну роботу серед населення

У Рівненській області рятувальники посилюють роз’яснювальну роботу серед населення

03.02.16 15:40 0 515
З початку 2016 року у Рівненській області виникло 105 пожеж, на яких було виявлено 8 загиблих громадян. Цьогорічна сумна статистика майже вдвічі перевищує кількість пожеж на Рівненщині за аналогічний період 2015 року. Майже всі пожежі в області сталися в житловому секторі.

Як показує аналіз, домінуючою причиною виникнення пожеж і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, неправильне влаштування пічного опалення та порушення протипожежних вимог при користуванні електроприладами і обігрівальним устаткуванням, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків та здоров’я, а інколи і найціннішого - життя.

Тому, зважаючи на ситуацію із стрімким збільшенням виникнення пожеж у Рівненській області, рятувальниками з метою запобігання виникненню пожеж, попередження загибелі і травмування людей на них в зимовий пожежонебезпечний період, посилюють проведення профілактично-роз’яснювальної роботи з мешканцями краю за місцем проживання.

Так, 01 лютого працівники 16-ї державної пожежно-рятувальної частини та Гощанського районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області провели чергове профілактичне відпрацювання житлового сектору смт. Гоща. До складу рейдової групи також увійшли представники центру первинної медико-санітарної допомоги, районного управління праці та соціального захисту населення, центру соціального обслуговування пенсіонерів і інвалідів, правоохоронці. Під час відпрацювання фахівці розповіли людям про пожежі, які останнім часом виникали на території області та причини їх виникнення. Рятувальники роз’яснювали господарям осель, як дотримуватися елементарних, проте вкрай важливих правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, під час користування газо- та електроприладами, звернули увагу громадян на окремі недоліки та пояснили, до якої біди вони можуть призвести.

Також, під час інформаційно-роз’яснювальної роботи рятувальники завітали на місцевий ставок та нагадали рибалкам про небезпеку тонкої криги і порядок дій у разі раптового занурення в холодну воду.

Для кращого сприйняття необхідної інформації працівники ДСНС роздали громадянам відповідні листівки та експрес-інформації із правилами безпеки життєдіяльності.

Загалом, під час профілактичного відпрацювання рейдова група обійшла 72 житлові будинки і квартири райцентру Гоща та проінструктувала 252 особи.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині дворічна ...
Наступна новина: Житомирська поліція ...

КОМЕНТАРІ