На Тернопіллі несправність комина системи пічного опалення призвело до пожежі

На Тернопіллі несправність комина системи пічного опалення призвело до пожежі

03.02.16 13:52 0 507
01 лютого о 21:23 в селищі Гримайлів Гусятинського району виникла пожежа в житловому будинку на вул. Міцкевича, 5а. Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 4 м.кв та речі домашнього вжитку. Причина виникнення пожежі – несправність комина системи пічного опалення. Збитки орієнтовно складають 4 тис. грн. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди селища Гримайлів, врятовано будівлю, всього матеріальних цінностей орієнтовно на суму 20 тисяч гривень.

Триває опалювальний сезон. Аби обігріти помешкання громадяни використовують печі, котли, електронагрівальні прилади. Однак, через нехтування вимогами правил пожежної безпеки при експлуатації опалювального обладнання, за статистикою, щорічно спостерігається збільшення кількості пожеж у житлах громадян. Серед найпоширеніших причин таких пожеж є несправність приладів опалення та недотримання правил експлуатації печей. Тому кожен, хто користується цими приладами, повинен стежити за тим, щоб піч в будинку була завжди справною. В місцях, де горючі конструкції будівель примикають до димарів і печей, необхідно передбачити протипожежні розподіли із цегли не менше - 38 см, тобто півтори цеглини.

Якщо підлога перед піччю дерев’яна, необхідно прибити до підлоги металевий лист розміром 50x70 см. Стежте за тим, щоб біля грубок і печей не сушили дрова, не розвішували білизни. Столи, стільці, шафи, ліжка та інші предмети повинні знаходитися на відстані не менше одного метра від грубок та печей.

Не забувайте, що димарі слід очищати щоквартально, а на горищі їх обов’язково необхідно білити. Розпалювати дрова в печі чи грубці газом, або бензином категорично забороняється. Газ і бензин під час підпалення вибухають, при цьому полум’я спрямовується не в димар, а в кімнату і може обпалити обличчя або запалити легкозаймисті речі, що знаходяться поблизу печі. Ні в якому разі не слід залишати печі, що горять, без догляну чи доручати наглядати за ними дітям. Грубки треба закінчувати топити до того часу, як сім’я піде відпочивати. Адже пожежа особливо небезпечна вночі, коли всі люди сплять, і ніхто її завчасно не може помітити. А коли вогонь розгориться, його важко приборкати.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 03.02 у Житомирі японські ...
Наступна новина: На Тернопіллі коротке ...

КОМЕНТАРІ