На Тернопіллі коротке замикання електромережі спричинило пожежу в житловому будинку

На Тернопіллі коротке замикання електромережі спричинило пожежу в житловому будинку

03.02.16 14:08 0 708
01 лютого о 15:00 в с. Великий Говилів Теребовлянського району коротке замикання електромережі спричинило пожежу в житловому будинку. Вогнем знищено 50 м.кв облицювання стін та речі домашнього вжитку. Завдано матеріальних збитків орієнтовно на суму 50 тисяч гривень. Пожежу ліквідовано місцевим населенням без залучення пожежно-рятувальних підрозділів.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області закликає громадян приділити посилену увагу протипожежному захисту житлового сектору. Адже, як свідчить практика, насичення житлових приміщень різноманітними електропобутовими приладами несе небезпеку виникнення пожежі навіть у випадку найменшого порушення встановлених правил пожежної безпеки.

Щоб уникнути пожежі в будинку вчасно відключайте електроприлади від мережі. Постійно працювати може тільки холодильник та автономний опалювач. Пам’ятайте, що просто «клацнути» вимикачем недостатньо. Телевізор, комп’ютер, музичний центр, мікрохвильова піч нерідко залишаються в «режимі очікування» - начебто прилад вимкнений, та на панелі світиться маленький індикатор. При цьому багато вузлів приладу перебувають під напругою. Перед сном або виходячи з будинку такі прилади потрібно обов’язково відключити від мережі. Не можна підключати в одну розетку багато електричних приладів. При занадто високому навантаженні ізоляція схованих у стіні електричних проводів може пошкодитися, що приведе до короткого замикання й пожежі. До цього може призвести і несправність електроприладів.

Не користуйтесь електроприладами з ушкодженою ізоляцією. Не користуйтесь несправними або саморобними електричними запобіжниками, періодично перевіряйте стан електропроводки в будинку, для цього запросіть спеціаліста і в разі виявлення недоліків – усуньте їх. Не можна зв’язувати дроти вузлами, прибивати їх цвяхами або підвішувати на цвяхи.

Праски, плитки, електрочайники, самовари необхідно встановлювати на негорючі підставки подалі від штор, фіранок та інших горючих речей.

Якщо виникло загоряння – не лякайтесь, зберігайте спокій. У першу чергу відключіть електромережу й негайно викликайте службу порятунку за телефоном «101».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку перебуває ...

КОМЕНТАРІ