На Львівщині обговорили проблеми та перспективи системи диспетчерського взаємоінформування

На Львівщині обговорили проблеми та перспективи системи диспетчерського взаємоінформування

03.02.16 10:10 0 654
2 лютого на базі Франківського районного відділу ГУ ДСНС у Львівській області відбулася семінар-нарада щодо вдосконалення системи взаємного інформування оперативно – диспетчерських, диспетчерських служб організацій, підприємств та установ області про виникнення надзвичайних ситуацій, некласифікованих подій, пожеж та інших небезпечних подій.

Семінар ініційовано Головним управлінням ДСНС Львівщини за участі оперативно – диспетчерських служб організацій, підприємств та установ області, зокрема: департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту і гарячої лінії Львівської міської ради, представників Головного управління національної поліції у Львівській області, КП ЛОР «Львівська станція швидкої медичної допомоги», ПАТ «Львівгаз», ПАТ «Українська залізниця» регіональної філії «Львівська залізниця», ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д.Галицького та багатьох інших.

Семінар-нараду провели з метою вдосконалення системи оперативного взаємоінформування про надзвичайні ситуації та небезпечні події, покращення організації роботи служб щодо отримання та доведення інформації до відповідних посадових осіб, підрозділів та служб, а також організації всебічної взаємодії під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Учасники семінару обговорили проблемні питання, що стосуються передачі інформації із найбільш поширених небезпечних подій: дорожньо-транспортні пригоди, снігові замети, відкривання заблокованих дверей, пожежі у екосистемах, замінування тощо.

Важливим також є те, щоб диспетчери володіли теоретичним знаннями щодо класифікації та визначення рівня надзвичайної ситуації, і передавали достовірну інформацію дотичним до події службам.

Учасники семінару запропонували різні шляхи щодо покращення взаємодії та оперативного оповіщення про надзвичайні ситуації. В результаті обговорення вирішено продовжувати постійне взаємоінформування про виникнення небезпечних подій, та дотримуватися алгоритму передачі інформації з районних ланок до головних управлінь, для одержання достовірної інформації у найкоротші терміни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінниччині за 2015 рік ...

КОМЕНТАРІ