Чернівецька область: рятувальники попереджують громадян про небезпеку виходу на кригу

Чернівецька область: рятувальники попереджують громадян про небезпеку виходу на кригу

03.02.16 09:54 0 535
На території Чернівецької області впродовж останнього часу утримується плюсова температура повітря. Як наслідок, крига на водоймах краю почала поступово танути, через що вона є не міцною та небезпечною. Однак це не зупиняє любителів відпочинку на льоду, особливо рибалок. можна побачити чимало людей, які проводять свій вільний час на льоду, піддаючи при цьому небезпеці власне життя та здоров’я.

Саме тому, з метою запобігання нещасним випадкам з людьми під час відпочинку на кризі, співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з краянами. Так, 2 лютого профілактичні рейди здійснювалися на водоймах в Чернівцях та у Кіцманському районі. Рятувальники відвідали найбільш популярні місця, де збираються любителі зимової риболовлі. Фахівці Управління ДСНС розповіли рибалкам про ту загрозу, яку несе в собі вихід на тонку кригу. При цьому рятувальники особливу увагу звернули на небезпеку вживання спиртних напоїв під час відпочинку на кризі. «В нетверезому стані людина не повністю координує свої дії і не може реально оцінити навколишню ситуацію» – нагадали рятувальники відпочивальникам. Окрім цього, працівники Управління ДСНС нагадали і про необхідну наявність у рибалок мотузки та інших речей, які можуть допомогти у скрутній ситуації. Також людям були вручені листівки та пам’ятки з правилами безпеки під час відпочинку на льоду.

Така попереджувальна робота проводиться по всій Чернівецькій області і здійснюватиметься надалі. Слід зазначити, що краяни позитивно відносяться до таких заходів та дякують рятувальникам за виявлену турботу.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ