Як вибрати спортивний одяг?

Як вибрати спортивний одяг?

04.02.16 11:35 0 963

Як відомо, ефективне тренування починається зі зручної і якісної форми. Придбати спортивну форму можна, звернувшись в магазин спортивного одягу. Сьогодні пропонується великий асортимент спортивного одягу на будь-який смак.

Загальні вимоги

Спортивна форма обов'язково повинна відповідати певним вимогам:

  1. Можливість випаровувати вологу. Матеріал, з якого він виготовляється, повинен бути гігроскопічним. Багато хто вважає, що оптимальним вибором будуть вироби з натуральних тканин, зокрема, бавовни. Насправді, бавовна дуже комфортна для тіла і добре вбирає вологу, але при цьому вона погано її випаровує. Чудово вбирають вологу синтетичні матеріали, при цьому вони залишаються сухими, добре тягнуться, але не розтягуються і не линяють при пранні. Для тих, хто не любить синтетику, великі виробники випускають моделі, виконані з більш натуральних тканин, наприклад, суміші бавовни з синтетичним волокном.
  2. Антибактеріальний захист. У процесі активних тренувань людина сильно потіє, тому шкіра має потребу в гарному антибактеріальному захисті. Дана вимога не обов'язкова, проте багато виробників випускають моделі, для пошиття яких використовують матеріали зі спеціальним просоченням, які вбивають бактерії, що викликають неприємний запах.
  3. Відсутність зайвих деталей. На виробах повинні бути відсутніми тверді елементи (брошки, зав'язки, пряжки). Під час інтенсивних рухів ці елементи можуть відірватися або поранити іншу людину. При виборі одягу для спорту слід уважно оглянути шви вироби, оцінити еластичність тканини і її міцність на розрив.

Як вибрати спортивну екіпіровку

При виборі форми необхідно пам'ятати, що в ній повинно бути комфортно. Виконання фізичних вправ має на увазі повну віддачу фізичних сил. Тому форма не повинна заважати повноцінній роботі - вона не повинна бути занадто теплою, не повинна сковувати, обмежувати руху і доставляти дискомфорт.
Форма повинна відповідати виду активності і навколишнього оточення. Так, для їзди на велосипеді можна придбати костюм, для занять фітнесом, йогою або гімнастикою - футболку, шорти або легінси, а для занять художньою гімнастикою або плаванням необхідний купальник. Одяг для занять під відкритим небом повинен бути більш теплим. Наприклад, катання на ковзанах або лижах вимагає теплої куртки і штанів. Закриті приміщення вимагають більш легкий одяг.

Форма для нижньої частини тіла

Особливу увагу потрібно приділити вибору форми для нижньої частини тіла. Вона повинна комфортно облягати ноги і не заважати рухам. Якщо в процесі тренувань потрібно розтягуватися, то оптимальним вибором будуть вироби з стрейчевого матеріалу. Якщо заняття проходять всередині приміщення, то відмінним варіантом стануть компресійні шорти, які чудово вбирають вологу і не дозволяють стегнах тертися один об одного.
Спортивна білизна має бути м'якою і еластичною та виконаною тільки з натуральних тканин. Жінкам для тренувань необхідно вибирати трусики, що прикривають сідниці, і бюстгальтер у вигляді топа без кісточок.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ