На Вінничині минулого року 59% дітей повернулось з центрів соціальної реабілітації у біологічні родини (+фото)

На Вінничині минулого року 59% дітей повернулось з центрів соціальної реабілітації у біологічні родини (+фото)

04.02.16 11:30 0 594
Про це зазначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош під час прес-конференції, яка відбулась 3 лютого 2016 року у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності ОДА. Вона повідомила, що основним завдання Служби є залишення та збереження дитини у біологічній сім'ї, що свідчить про соціальне благополуччя дитячого середовища в Вінницькій області.

За словами посадовця, на даний час на обліку перебуває 1293 дитини, які опинились у складних життєвих обставинах, з них 555 - зареєстровано у 2015 році.

«За дітьми, які перебувають на обліку, працівники Служби здійснюють постійний нагляд та контроль. Станом на 2015 рік в області 700 усиновлених дітей, 2587 дітей-сиріт, 27 дітей - переселенців із зони АТО та з зони розмежування, що позбавлені батьківського піклування, 430 дітей з інших регіонів України,що проживають на території області та 7 дітей з інших країн», - наголосила Тетяна Дорош.

Позитивною тенденцією в області є те, що за минулий рік до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу влаштовано 143 дитини, що мають захворювання, 13 дітей – з обмеженими фізичними можливостями та 2 дитини - з Віл-інфекцією (батьки останніх проходити тривалу підготовку стосовно ретровірусного лікування дітей).

Як зазначила посадовець: «У 2015 році спостерігались нові виклики. Зокрема, до служб у справах дітей почали надходити звернення від самих дітей з приводу насилля у сім'ї. Так, з причини скоєння насильства у сім'ї на обліку служб у справах дітей області поставлено 57 дітей. З них, зазнали психологічного насильства – 21 дитина, фізичного - 27 дітей, сексуального – 8 дітей та економічного – 1 дитина».

За показниками 2015 року 62 дитини усиновлено, 64 дитини влаштовано до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу і 253 дитини взято під опіку чи піклування.

Інформуючи про основні пріоритети роботи Служби, Тетяна Дорош зупинилась на питанні захисту житлових та майнових прав дітей. А саме, обліку житла та нерухомого майна, закріплення опікунів за власністю цих дітей, контроль за отриманням і використанням коштів від оренди майнових паїв дітей. За її словами, наразі 246 дітей, а це 75,7% - мають житло на праві власності, 1957 дітей, тобто 75,7% мають житло на праві користування і 384 дитини 14.8% - не мають взагалі житла.

Ці питання і надалі знаходитимуться під особливим контролем працівників Служб області, аби максимально сприяти вчасному і позитивному їх вирішенню.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У чому плюси онлайн ...
Наступна новина: Як вибрати спортивний одяг?

КОМЕНТАРІ