На Вінничині з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на перезатарення непридатних хімічних засобів захисту рослин виділено понад мільйон гривень (+фото)

На Вінничині з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на перезатарення непридатних хімічних засобів захисту рослин виділено понад мільйон гривень (+фото)

04.02.16 08:05 0 698
В області триває перезатарення непридатних хімічних засобів захисту рослин, які залишились від колективних сільськогосподарських підприємств.

На ці роботи з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 1030,9 тисяч гривень. Кошти були спрямовані до місцевих бюджетів 40 сільських рад. Перелік рад визначений рішенням робочої наради з питань перезатарення пестицидів із залученням коштів обласного бюджету.

Необхідність проведення таких робіт виникла у зв'язку із значними розбіжностями між фактичним обсягом пестицидів та обсягом, що був визначений інвентаризацією попередніх років.

Причиною розбіжності є те, що у більшості місць збереження відсутня або втрачена облікова документація, тара пошкоджена або відсутня, пестициди зберігаються насипом, тому встановлення їх кількості відбувалося візуально (окомірно).

У 2015 році роботи з перезатарення завершені у восьми районах області та розпочаті у Тиврівському районі. Загалом у минулому році було освоєно 623 тисячі гривень. Наразі триває перезатарення у Тиврівському районі на території сіл Сутиски, Василівка, Уяринці, Марківка, Мала Вулига, Велика Вулига.

З початку року майже 63 тонни небезпечних відходів разом із кількасантиметровим шаром ґрунту пересипані в безпечну для зберігання тару.

Перезатарення проводять спеціалісти групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

У 2016 році планується повне завершення робіт, зокрема, у Тиврівському, Погребищенському, Ямпільському, Барському та Теплицькому районах.

Прес-служба департаменту екології

та природних ресурсів







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попередження про ...
Наступна новина: На Закарпатті незаконно ...

КОМЕНТАРІ